Смачний і зігріваючий: рецепт індійського чаю масала

Зігріваючі напої не обов'язково повинні бути алкогольними

Індійський чай масала - чудовий варіант напою, який зігріє вас в осінню пору і допоможе створити атмосферу затишку і тепла. Рецепт чаю опублікувало видання "Сегодня".

Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 5-7 стручків зеленого кардамону, 3-4 гвоздики, 1-2 зірочки анісу (за бажанням), 5-7 горошин перцю (за бажанням), 1 стакан води, 2-3 скибочки імбиру зі шкіркою, 1/2 палички кориці, розламаної навпіл, 1-2 ст.л. чорного чаю (або 1-2 чайних пакетиків), 1 стакан молока, 2-3 ч.л. кленового сиропу, меду або цукру.

Спочатку злегка подрібнити стручки кардамону, гвоздику, зірчастий аніс і перець горошком. Помістити в невелику каструлю зі склянкою води.

Додати імбир, корицю і чорний чай.

Довести до кипіння. Вимкнути вогонь (не кип'ятити чай, а то він стане гірким) і дати йому настоятися не менше десяти хвилин.

Додати молоко на ваш вибір. Ще раз довести до кипіння, вимкнути вогонь.

Додати цукор або мед, спробувати. При необхідності додати більше.

Перелити в стакан або кухоль для чаю.

Раніше ми розповіли рецепт смачного зігріваючого напою - гарячого шоколаду.