Смачніше, ніж “нутелла”: простий рецепт незвичного варення зі слив

Варення зі слив, яке схоже на “нутеллу”: покроковий рецепт

Зі слив можна зробити чимало варіантів смачного та ароматного варення - шматочками, в'ялені, у власному соку, з шоколадом та коньяком. І кожне з них по-своєму смачне. Пропонуємо приготувати незвичне варення, що на смак нагадує шоколадну пасту.

Для варення необхідно:

  • Слива - 3 кг (краще брати сорт “угорка”),

  • Какао-порошок - 150 г,

  • Цукор - 1 кг,

  • Цукор ванільний - 20 г,

  • Масло вершкове - 250 г

Покроковий рецепт приготування варення:

1. Підготувати банки та кришки - простерилізувати їх зручним способом.

2. Добре вимити сливи, видалити кісточки та подрібнити в пюре через м’ясорубку чи блендером, пише видання Shuba.

3. Далі потрібно викласти сливове пюре у каструлю, додати цукор - все перемішати. Поставити суміш на вогонь та довести до кипіння. Водночас потрібно постійно збирати піну, що утворюється на поверхні. Так необхідно варити 40-60 хвилин.

4. До пюре додати какао та ванільний цукор - все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

5. Додати вершкове масло та проварити все разом ще 10 хвилин.

6. Варення з вогню не знімати, зменшити вогонь до мінімуму та розлити його у стерилізовані банки, закрити герметично кришками.

7. Банки поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Варення можна зберігати у темному прохолодному місці.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати варення зі слив з шоколадом та коньяком. Додаткові інгредієнти відтіняють смак слив та додають варенню неповторний аромат. Шоколаду та коньяку потрібно небагато, однак значно збагачують смак варення.