Рецепт ідеальних панкейків для сніданку
Легкий спосіб приготування популярного десерту в домашніх умовах
Упродовж десятиліть панкейки залишаються символом затишного ранку. Ці ароматні коржі завоювали серця багатьох не тільки в Америці, а й у всьому світі. Пропонуємо вам рецепт, який допоможе приготувати ніжні та повітряні панкейки, ідеальні для сімейного сніданку.
Інгредієнти:
Борошно - 250 грам
Цукор - 2 столові ложки
Розпушувач - 2 чайні ложки
Сіль - 1/2 чайної ложки
Молоко - 300 мл
Яйце - 1 штука
Рослинна олія - 3 столові ложки
Ванільний екстракт - 1 чайна ложка (за бажанням)
Покрокова інструкція приготування:
У великій мисці з'єднайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Ретельно перемішайте всі сухі інгредієнти, щоб уникнути грудок.
В окремій мисці збийте яйце з молоком та ванільним екстрактом, якщо використовуєте. Поступово влийте олію, продовжуючи збивати суміш.
Повільно вводьте рідку суміш у сухі інгредієнти, акуратно перемішуючи до утворення однорідного тіста без грудок. Важливо не переборщити з перемішуванням: чим менше ви заважаєте тісто, тим воно буде повітрянішим.
Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть невеликою кількістю олії. Виливайте на сковороду по ополонику тіста для кожного панкейку. Смажте до появи бульбашок на поверхні тіста, акуратно переверніть і смажте до золотистої скоринки.
Подавайте готові панкейки теплими, поливаючи медом або улюбленим сиропом і прикрасивши свіжими ягодами або фруктами.
Цей рецепт дозволить вам насолодитися ідеально ніжними та повітряними панкейками, які стануть чудовим початком дня. Приготування займає мінімум часу, а результат безперечно порадує вас і ваших близьких. Не бійтеся експериментувати з добавками та начинками, щоб щоразу відкривати нові смаки у звичній страві.