Просто і корисно: рецепт запеченої скумбрії з яблуками

У скумбрії дуже багато білків, які легко засвоюються

Ароматна скумбрія, запечена з яблуками - відмінний варіант для ситного обіду або вечері. Приготувати її просто, швидко і легко. Така страва неодмінно порадує вас соковитістю і найніжнішим смаком. Що ж потрібно для приготування?

Інгредієнти: 3 скумбрії, 1 яблуко, 1 айва, половинка лимона, 1 цибуля, 1 ст. л. чебрецю і приправи для риби, 150 мл білого вина, а також сіль-перець (за смаком).

Спосіб приготування: візьміть рибу, очистіть її від нутрощів і просушіть за допомогою паперового рушника. Додайте спецій і солі. Візьміть яблука, лимон і айву, видаліть насіння і наріжте їх часточками, а цибулю - кільцями.

На фользі для запікання в центр викладіть цибулю, чебрець, а зверху покладіть скумбрію. Нафаршируйте її яблуками й айвою, а також додайте лимонні дольки. Сформуйте з фольги човник і покладіть страву на деко. Туди додайте 50 мл білого вина і закрийте човник краями фольги. Відправте рибу в духовку на 20 хвилин і запікайте при 200 градусах. Потім зніміть фольгу і запікайте ще хвилин 5.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка риба має бути присутня в раціоні дітей.