Головна Новини Дозвілля рецепти Пряничні чоловічки: рецепт духмяного різдвяного печива
commentss НОВИНИ Всі новини

Пряничні чоловічки: рецепт духмяного різдвяного печива

Просте, але смачне печиво стане справжньою прикрасою новорічного столу

30 грудня 2020, 13:55 comments1991
Поділіться публікацією:

Пам’ятаєте мультфільм "Шрек"? Одним із його героєм був непосидючий пряничний чоловічок, який постійно втрапляв у не завжди приємні ситуації. Що ж, пригоди шукати не пропонуємо; натомість маємо простий, але вишуканий рецепт різдвяного печива. Такий десерт і гостей порадує, і святкового настрою додасть. А який аромат, м-м-м!

Пряничні чоловічки: рецепт духмяного різдвяного печива

Пряничні чоловічки вважаються символом Різдва. Фото із відкритих джерел

Зацікавлені в приготуванні "армії" пряничних чоловічків? Тоді до справи!

Інгредієнти: 260 г борошна, 40 г цукру, 60 г вершкового масла, 80 г меду, 1 яйце, 1 ч.л. соди, ¼ ч.л. гвоздики, 1 ч.л. кориці, 0,5 ч.л. імбиру.

Спосіб приготування. У невеликій каструлі чи сотейнику підігрійте мед, цукор і обрані спеції. Періодично помішуйте, допоки інгредієнти не розтануть, потім зніміть із вогню.

Додайте до отриманої медової суміші соду, згодом розтоплене та остуджене до кімнатної температури масло, перемішайте. Влийте до наявної маси збите яйце. Змішайте до однорідності.

Після цього, порціонно додаючи борошно, почніть замішувати тісто. Майте на увазі, що воно має вийти доволі тугим, але водночас еластичним.

Отримавши тісто потрібної консистенції, розкатайте його і виріжте майбутнє печиво із допомогою наявних форм. І хоча це рецепт для приготування "пряничних чоловічків", ваш десерт може мати будь-який вигляд. Не забудьте змастити деко маслом. Випікайте печиво у розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 20 хвилин — якщо краї фігурок підрум’янилися, отже воно готове.

Команда "Коментарів" щиро бажає вам смачних та веселих зимових свят!

А якщо ви й досі не знаєте, що приготувати  на святковий стіл, пропонуємо рецепт чудового салату "Новорічний танець". Ним можна навіть замінити звичний олів’є.

Любителі солоденького можуть ознайомитися на порталі із рецептом п’янкого різдвяного кексу із цукатами та коньяком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини