Головна Новини Дозвілля рецепти П'ять смачних страв, які можна приготувати з бананів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять смачних страв, які можна приготувати з бананів

З бананів виходять прості, але дуже смачні десерти

18 червня 2020, 12:00 comments2454
Поділіться публікацією:

Банан — дуже корисний продукт в нашому раціоні. Цей фрукт багатий на різноманітні вітаміни та мікроелементи, які покращують травлення, регулюють кров'яний тиск, а також зміцнюють імунітет. Банани можна їсти в свіжому вигляді, але ще з них виходять смачні страви.

П'ять смачних страв, які можна приготувати з бананів

Getty Images/EyeEm

Морозиво

Візьміть 3-4 стиглих банана, очистіть їх від шкірки і наріжте кільцями. Помістіть фрукт на обробну дошку і відправте на ніч в морозилку. Потім викладіть банани в чашу блендера і подрібніть до однорідної маси. Бананова суміш повинна стати однорідною, гладкою, ніжною — як справжнє морозиво. Якщо фрукт недостатньо солодкий, додайте в морозиво мед або інший підсолоджувач.

Лінивий пудинг

Підготуйте наступні продукти: 4 банани, 1 склянку молока, ½ склянки манної крупи, 2 яйця.

Спосіб приготування: Розріжте очищені банани на шматочки і рівномірним шаром покладіть у форму для запікання. Збийте молоко з яйцями, додайте манку і знову збийте. Залийте банани отриманою сумішшю і поставте в розігріту до 180 С духовку на 40 хвилин. Зачекайте поки пудинг трохи охолоне і тільки тоді виймайте з форми.

Млинці

Для того, щоб зробити смачні млинці вам знадобиться всього 2 банана і 2 курячих яйця. Фрукт необхідно розім'яти виделкою до пюреподібного вигляду, розбити два яйця і ретельно перемішати з бананами. Краще це зробити за допомогою блендера. Розігрійте суху сковороду і смажте млинці з двох боків до золотистої скоринки.

Смузі

Приготуйте з жовтого фрукта освіжаючий смузі. Для цього візьміть 1 банан, ½ склянки молока, 1 склянку йогурту і 1 столову ложку меду, а також лід. Збийте блендером банан, молоко, мед і лід, потім ведіть йогурт і збийте суміш ще раз. Можна додати будь-яких ягід, наприклад, полуницю, вишні, вони додадуть яскравості смузі і зроблять його смачнішим.

Пиріг

Для приготування смачного і ароматного пирога вам знадобляться: 1 банан, 2 яйця, 110 г борошна, 90 г вершкового масла, 90 г цукрової пудри і ½ чайної ложки соди і розпушувача. Всі компоненти ретельно перемішайте і збийте міксером. У промащену маслом форму вилийте тісто, відправте в духовку на півгодини при 180 С, і банановий пиріг готовий!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому банани не можна їсти на голодний шлунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини