Не робіть так: які помилки можуть зіпсувати "Олів'є"

Якщо не хочете зіпсувати смачний салат «Олів'є», тоді остерігайтеся цих помилок у його приготуванні

"Олів'є" - смачний і простий у приготуванні салат, без якого не обходиться новорічний стіл, бо він став одним з атрибутів свята. Але кожна господиня по-своєму його готує, додаючи чи забираючи певні інгредієнти. Але є помилки, виправивши які можна поліпшити страву.

Помилка № 1. Тільки майонез

"Олів'є" заведено заправляти майонезом, але у такому випадку салат виходить досить калорійним, ситним і "важким" для травлення. Можна замість майонезу скуштувати грецький йогурт чи нежирну сметану, смак страви від цього не постраждає, а користі буде більше. Або ж приготуйте домашній майонез.

Помилка № 2. Варена "Докторська" ковбаса

Багато хто звик додавати в "Олів'є" варену ковбасу, але насправді у салат краще підійде відварене м'ясо (курка або яловичина). А ресторатор Люсьєн Олів'є (за переказами) готував салат, названий його ім'ям, із ракових шийок.

Помилка № 3. Картопля, багато картоплі

У салат "Олів'є", який ми звикли готувати, завжди додають відварену картоплю, але цей інгредієнт здешевлює страву. Воно виходить крохмалистим, в'язким, тому доводиться додавати більше заправки. Візьміть на 12-14 порцій салату 4 картоплини вагою 100 г кожна. Це буде оптимальним рішенням.

Помилка № 4. Консервований зелений горошок

Можна урізноманітнити та "освіжити" смак салату за допомогою не консервованого, а свіжого горошку. Купуйте заморожений продукт, дайте йому розтанути й додайте у страву.

Помилка № 5. Мало яєць

В "Олів'є" потрібно додавати більше яєць, які відповідають за ніжність. Вони врівноважують варені картопля і моркву, додають смаку легкості та витонченості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні зріс індекс "Олів'є".