Названа ще одна користь волоських горіхів

Результати дослідження показали, що у тих, хто регулярно споживав волоські горіхи, рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності був нижчим

Ситні, поживні і неймовірно смачні волоські горіхи більшості з нас знайомі з раннього дитинства. Цей продукт багато вживають як інгредієнт в складі різних страв, так і як легкий перекус. Кардіологи проаналізували дані 708 осіб у віці від 63 до 79 років. Половина з них щодня додавала пів склянки волоських горіхів до свого звичайного раціону. Добровольці з контрольної групи на період дослідження утримувалися від вживання волоських горіхів. Через два роки медики перевірили в учасників дослідження рівень холестерину, а також концентрацію і розмір часток ліпопротеїну, пише amrita.

Результати дослідження показали, що у тих, хто регулярно споживав волоські горіхи, рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності був нижчим у середньому на 4,3 міліграма на децилітр, а загальний холестерин знизився в середньому на 8,5 міліграмів на децилітр. Волоські горіхи є багатим джерелом жирних кислот омега-3 (альфа-ліноленової кислоти), які роблять цілющий вплив на здоров'я серцево-судинної системи.

Лікарі рекомендують вживати волоський горіх людям практично будь-якого віку: як дорослим, так і дітям (але не раніше двох, а краще трьох років). Цей продукт не тільки заряджає енергією, додає сили та стимулює всі найважливіші процеси в організмі, а й підвищує його опірність до різних хвороб.

Нагадаємо, в Україні, попри початок збору волоського горіха, в середньому на третину піднялися гуртові ціни на цей плід. Про це повідомляє аграрне видавництво "SEEDS". Цього року подорожчання волоських горіхів зумовлено зниженням урожайності дерев і підвищеним рівнем вологи в Україні під час дозрівання горіхів. Якщо порівнювати ціни на волоський горіх у 2021 і 2019 роках, то різниця складе близько 70%. Аналітики пояснюють це тим, що горіховий урожай 2019-2020 рр. був гіршим за останні п'ять років.