Головна Новини Дозвілля рецепти Найкорисніші зимові напої: рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкорисніші зимові напої: рецепти

Три простих рецепти смачних та гарячих напоїв

20 січня 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

У зимовий період особливо хочеться експериментувати з різними гарячими напоями. Разом з тим можна спробувати зробити їх ще й корисними.

Найкорисніші зимові напої: рецепти

Рецепти корисних і зігріваючих взимку напоїв - фото: з відкритих джерел

З настанням зими треба вносити необхідні зміни у свій раціон і спосіб життя, щоб ефективно боротися з холодами. Коли температура на вулиці значно впала, час переходити на напої, які допоможуть зігрітися. Ми розповімо вам кілька таких рецептів.

1. Молочний напій з анісом і ваніллю

Чашка гарячого молока підсилює смак, коли ви замочуєте в ній насіння анісу або палички ванілі. До цього потрібно буде додати ложку цукру або меду на свій смак, і ви отримаєте напій без кофеїну, який корисно буде випити перед сном.

2. "Золоте" молоко

Таку назву дали напою, який складається з гарячого молока і куркуми. У нього є ряд переваг для здоров'я. Куркума володіє антиоксидантами, протизапальними та противірусними властивостями. Молоко з куркумою корисно для здоров'я серця, кісток, шкіри та багато чого іншого. Також цей напій буде корисним для діабетиків.

Для цього вам знадобиться склянка води та молока, масло лляне або з виноградних кісточок, мед і чайна ложка куркуми. Поставте воду кип'ятитися. Як тільки вона закипить, всипте в неї ложку куркуми. Проваріть хвилин 5, трохи остудіть, потім влийте молоко і ложку масла. Після цього суміш потрібно буде проварити кілька хвилин на маленькому вогні.

3. Гарячий лимонний напій

Лимон належить до сімейства цитрусових. Він багатий вітаміном С, який допомагає підвищити імунітет і здоров'я шкіри. Згідно з дослідженнями, це також може допомогти знизити ризик серцевих захворювань. Взимку можна пити гарячу воду з лимоном. Це також допоможе вам позбавитися від токсинів. Для цього знадобиться стакан гарячої води, шматочок лимона, і за бажанням — мед. Хоч цей рецепт і дуже  простий, але користі від такого напою організму буде багато.

Такими простими в приготуванні гарячими напоями можна урізноманітнити один зі своїх вечорів. До того ж кожен з них дуже корисний, завдяки своїм компонентам.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що були названі п'ять інгредієнтів для ідеального салату, а також про те, як приготувати листковий десерт без випічки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини