На швидку руку: як приготувати салат із запечених овочів

Цей салат є корисною та самостійною стравою

Якщо хочете приготувати не тільки смачну, але і корисну страву, і при цьому витратити мінімальну кількість часу на кухні, тоді цей рецепт точно для вас. Салат ыз запечених овочів припаде до смаку навіть самим великим привередам. Його рецептом поділилося видання "kolobok".

Для приготування салату вам знадобляться наступні продукти: пучок салатної зелені, 1 болгарський перець, 450 г картоплі, брюссельська капуста, 1 цибуля, 1 ч. л. орегано, солі і перцю, а також 3 ст. л. оливкової олії.

Для соусу підготуйте: 3 ст. л оливкової олії, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. кленового сиропу (можна замінити медом), можна ще прикрасити страву шпинатом.

Спосіб приготування: ретельно помийте всі овочі, брюссельську капусту розріжте навпіл, а болгарський перець і картоплю - великими кубиками. Цибулю наріжте кільцями. Всі овочі викладіть в миску, додайте сіль, перець, орегано, оливкове масло і добре перемішайте. Далі пересипте на деко і поставте в духовку на 40 хвилин при 200 градусах. Якщо овочі будуть підгоряти при цьому, накрыйте деко фольгою.

Готуйте соус: змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і сироп. Запечені овочі висипте в миску, додайте нарізане листя салату, полийте соусом, перемішайте і викладіть в тарілочки. З овочами можна подати свіжий шпинат.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим заправляти салат: три рецепти смачних соусів.