Маринований перець для фарширування: простий рецепт смачної заготовки на зиму

Простий рецепт маринованого перцю для фарширування на зиму

Якщо любите готувати фарширований перець, можна приготувати чудову заготовку на зиму - законсервувати цілий перець в маринаді. Щоб приготувати фарширований перець, потрібно лише відкрити банку, злити маринад та додати в перці начинку. Для приготування такого фаршированого перцю радять брати міцні, пружні плоди без пошкоджень, які залишаться цілими під час бланшування.

Для маринованого перцю потрібно:

  • перець болгарський;

  • вода - 2 літри;

  • сіль -1,5 ст. л;

  • цукор - 1,5 ст. л;

  • оцет (9%) - 50 г;

  • чорний перець горошком - 2-3 шт.;

  • лавровий лист - 2-3 шт.

Рецепт приготування маринованого перцю

1. Спершу потрібно приготувати банки та кришки - помити та простерилізувати зручним способом.

2. Перець помити, видалити плодоніжку та насіння зробивши зверху отвір. Всередині овочі теж потрібно промити, пише видання “Фокус”.

3. Пробланшувати їх в окропі 3-4 хвилини. Овочі не повинні сильно розм'якнути - мають залишатися цілими. Далі потрібно дати перцю злегка охолонути та розкласти овочі у підготовлені банки. Овочі потрібно розкладати вертикально, отворами догори - так маринад краще просочить перці. Розкладати перці потрібно дуже акуратно, не трамбуючи, щоб вони не потріскалися.

4. Далі потрібно приготувати заливку. У каструлю налити воду, додати сіль і цукор - довести до кипіння і кип'ятити на невеликому вогні приблизно три хвилини.

5. У банку з перцями влити оцет, додати спеції й акуратно залити окропом із сіллю і цукром. Якщо рідини не вистачить, можна долити окропу. Зазначається, що рідина в банці має займати увесь вільний від перців простір.

6. Банки закрити кришками, поставити на кришки та залишити під ковдрою до повного охолодження.

Нагадаємо: портал “Коментарі” публікував рецепт смачного маринованого перцю на зиму.