Корисно для здоров'я: рецепт смачного квасу із бузини
Ароматний напій із квітів чорної бузини прекрасно втамовує спрагу в літній день. Цей напій не тільки смачний, але й корисний. Його смак чимось нагадуватиме вам лимонад і квас
З травня по липень - період цвітіння чорної бузини. Ця рослина широко відома своїми лікувальними властивостями. А ще - з її суцвіть можна приготувати смачний лимонад із квітковим ароматом, кислинкою і бульбашками.
Спеціально для вас ми знайшли чудовий рецепт, який дуже простий у приготуванні. Отже, записуйте.
Щоб приготувати цей літній напій, який має багатий вітамінно-мінеральний склад, вам знадобляться такі інгредієнти:
- квіти бузини - 15 штук;
- один лимон;
- лимонна кислота - 1,5 чайної ложки;
- 600 грамів цукру;
- 4 літри води.
Спочатку, використовуючи цукор, лимонну кислоту і воду, зваріть сироп. Його, до речі, не обов'язково доводити до кипіння і чекати, поки охолоне. Просто добре підігрійте воду, щоб інгредієнти розчинилися у ній.
Потім помийте цитрусовий і поріжте його кільцями. Суцвіття бузини також промийте.
Додайте квіти і порізаний лимон до вже охолодженого сиропу. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на чотири дні. При цьому не забувайте щодня перемішувати.
На п'ятий день ваш лимонад із бузини - готовий. Процідіть його і перелийте у пляшки. Споживайте охолодженим. За бажанням, до напою можна додати трохи зеленої м'яти для аромату і смаку.
Термін придатності такого квасу або лимонаду - один тиждень. Його обов'язково потрібно зберігати в холодильнику.
З квітів чорної бузини також готують сироп і чай. У народі напої з цієї рослини називають напоями довгожителів.
Нехай смакує!
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чим може бути небезпечний пакетований чай.