Клопотенко назвав найпопулярніший рецепт серед українців

Це в українських сім'ях готують найчастіше

Відомий український кухар Євген Клопотенко назвав найпопулярніший рецепт 2020 року в сім'ях нашої країни. За його словами, це блюдо готували найчастіше.

Про це Клопотенко повідомив у своєму Telegram-каналі.

Найпопулярнішим рецептом 2020 року серед українців стали класичні сирники. Кухар зазначив, що його це не дивує, адже блюдо цього заслуговує.

Рецепт приготування класичних сирників:

• Сир - 400 грамів

• Яйце - 1

• Борошно - 3 столові ложки

• Цукор - 3 столові ложки

• Соняшникова олія для смаження - 3-4 столові ложки

• Щіпка солі - 1

• Ванільний цукор - 10 грамів

Як готувати

Перекладіть сир в скляну миску, після чого додайте сіль, яйце, цукор і ванільний цукор.

Головне, щоб сир був сильно вологим і не дуже кислим. У магазинах купуйте сир в м'яких пакетах. Перемішаєте всі інгредієнти в мисці до однорідної маси, найкраще це робити звичайною виделкою.

Коли зробите сирну суміш - додайте 3 столові ложки пшеничного борошна, а якщо сир буде занадто мокрим, то додайте ще одну ложку борошна, головне, щоб сирники вийшли ніжними.

Змочіть руки соняшниковою олією і скочується з сирної маси кульки діаметрів 3-4 сантиметри, а потім приплюсніть їх, щоб вийшли невеликі сирники.

Запаніруйте їх в борошні, щоб вони не втрачали форму і смажилися до кірки.

Розігрійте пательню з 3-4 столовими ложками соняшникової олії на середньому вогні, її потрібно добре розігріти, вогонь при смаженні зменшувати не потрібно.

Слідкуйте, щоб страва не пригоріла, щоб отримати золотисту скориночку, потрібно обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з усіх боків.

Після бражки покладіть сирники на паперовий рушник, а після посипте цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

Читайте також рецепти найгарячіших зимових напоїв.