Додайте незвичайний інгредієнт: рецепт смачного маринаду для шашлику

Якщо хочете приготувати незвичайний та смачний маринад для шашлику, обов'язково додайте один незвичайний інгредієнт

Існує безліч рецептів маринаду для шашлику, які надають йому вишуканий та неповторний смак. Хтось додає в маринад вино для більшої пікантності, хтось — кефір, щоб м'ясо було ніжніше. Однак мало хто знає про те, що за допомогою лише одного простого інгредієнта можна зробити ваш шашлик ідеальним. Йдеться про звичайний чай.

Інгредієнти: 1,5 кг свинини, 50 г чорного заварного чаю, 1-1,3 л води, 3 шт. цибулі, сіль, спеції (за смаком).

Спосіб приготування: для початку купіть чорний заварний чай, без добавок і ароматизаторів. Листя чаю перекладіть у глибоку ємність і залийте окропом. Дайте заварці настоятися і повністю охолонути.

Поки чай остигає, наріжте цибулю кільцями. М'ясо наріжте на маленькі шматочки. Додайте до м'яса сіль та спеції за смаком. З приправ можете вибрати чорний мелений перець коріандр, чебрець, майоран, паприку, шафран, гвоздику. Якщо віддаєте перевагу суміші спецій, то підійде хмелі-сунелі. Туди входять базилік, кінза, майоран, кріп, червоний перець, чорнобривці. Приправа додасть шашлику споконвічно грузинський смак та аромат.

Добре перемішайте м'ясо зі спеціями. Потім додайте цибулю і знову перемішайте. Візьміть сито та процідіть у м'ясо заварку чаю. Вона повинна повністю покривати м'ясо та цибулю. Накрийте ємність з шашликом кришкою і відправте в холодильник на ніч. Засмажте м'ясо на шампурах. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що настав травень, з яким відкривається "сезон шашликів". І попри те, що війна затьмарює весну та теплі дні, багато українців, які зараз перебувають у безпеці, за бажання можуть дозволити собі відволіктися та порадувати себе смачним м'ясом. Як його вибрати?