Дієтологи назвали найгірший варіант сніданку

Якщо розібрати популярні страви, які прийнято їсти на сніданок, багато хто не потрапить до категорії рекомендованих.

Те, що сніданок краще не пропускати – аксіома. За словами дієтологів, якщо це правило ігнорувати, можна взагалі зіпсувати все. Але й не кожна їжа підійде до ранку. Якщо розібрати популярні страви, які заведено їсти на сніданок, багато хто не потрапить до категорії рекомендованих. Серед них і вершкове масло, пише vitajournal.

Фахівці повідомили, що жир тваринного походження особливо шкідливий для здоров'я людини через високу калорійність. Також у вершковому маслі міститься багато холестерину та тригліцеридів, що змушує печінку та підшлункову посилено працювати. Медики пояснили, що чим частіше людина їсть тваринні жири, тим вищий рівень холестерину та тригліцеридів у нього в крові. Тому слід зовсім відмовлятися від бутербродів із вершковим маслом.

В ідеалі сніданок має бути білково жирним із достатньою кількістю клітковини. Білок – головний будівельний матеріал організму, основа ДНК, клітин та тканин, а також ферментів та гормонів.

Нагадаємо, щоб поправити своє здоров'я і зарядити організм енергією, необхідно правильно підбирати продукти на сніданок, адже цей прийом їжі називають найважливішим. Дієтологи Лорен Манакер та Кортні Д`Анджело перерахували 5 варіантів сніданків, від яких варто відмовитися, та пояснили чому. Експерти кажуть, що вранці не слід вживати солодкі пластівці, оладки, млинці та різну випічку, тому що в їхньому складі дуже багато цукру і згодом це негативно позначиться на організмі, зокрема на лейкоцитах. Дослідники кажуть, що цукор знижує кількість клітин, які допомагають організму боротися з інфекціями, "відключаючи" на кілька годин нашу імунну систему.