Чотири топових зимових страви з сушеними грибами

Перед приготуванням сушені гриби треба замочити на 1 годину у воді або молоці

Рулет з грибами:

Філе курячої грудки: 1 кг; гриби сушені: 1 стакан; грудинка з / к нарізка: 200 грам; цибуля ріпчаста: 2 шт; вершкове масло: 1-2 ст.л; морква: 1 шт; картопля: 3шт зіра: 1 ч.л сіль.

Суп з грибів:

сушені гриби - 2 жмені, перловка - від 4-х ст.л. картопля - 2 шт. морква невелика - 1 шт. цибуля - до 1 шт. Вода - 1,5 л масло - 1-2 ст.л. сіль.

Зрази з грибами:

М'якоть яловичини - 500 г, картопля - 1-1,5 кг, гриби сушені - 1 стакан, часник - до смаку. Цибуля - 1 шт. Яйце - 1 шт. морква - 1 шт. вершкове масло - 100 г борошно - 0,5-1 стакан сіль, перець.

Гречка з грибами:

Гречана крупа - 1 склянка; м'ясо - 200 грам; сушені гриби - 50 грам; цибуля ріпчаста - 1 шт; морква - 1 шт; кріп; томатна паста - 2 ст.л; гірчиця - 1,5 ст.л; оливкова олія, сіль, суміш перців.

Нагадаємо, гриби не тільки допомагають скинути зайву вагу, але і вкрай корисні для серцево-судинної системи, констатують фахівці. Гриби можуть стати незамінним інгредієнтом в раціоні харчування. Багато людей ігнорують гриби як продукт регулярного харчування, - хоча в своїх корисних властивостях гриби можуть перевершити навіть овочі і фрукти, вважають фахівці зі здорового харчування.

Науковці повідомили, що гриби не містять ні цукру, ні жирів (в цьому продукті їх всього 1%), і в дієтичному харчуванні вони більш доречні й ефективні ніж овочі або фрукти. Так овочі при зберіганні швидко втрачають вітаміни, а в фруктах нерідко з надлишком міститься цукор. Медики повідомили, що останні дослідження виявив властивість грибів блокувати ріст пухлинних клітин в організмі. Також фахівці переконалися в корисну дію грибів при лікуванні туберкульозу, ангіни, виразки шлунка і різних алергічних проявів.