Головна Новини Дозвілля рецепти American apple pie: знаменитий рецепт яблучного пирога
commentss НОВИНИ Всі новини

American apple pie: знаменитий рецепт яблучного пирога

Популярний пиріг підкорить з першого шматочка

29 вересня 2020, 12:00 comments1224
Поділіться публікацією:








США відзначилися у світовій кулінарній культурі не тільки гамбургерами та картоплею фрі, а й приголомшливим яблучним пирогом. Вважається, що рецепт оригінального пирога в 1620-і привезли до Північної Америки англійські колоністи. Як приготувати істинно американський пиріг, розповів кулінарний портал Bene Gusto.

American apple pie: знаменитий рецепт яблучного пирога

Фото: Bene Gusto

Інгредієнти на форму діаметром 20-22 см: 1 яйце, 5-6 яблук, 200 г вершкового масла, 260 г пшеничного борошна, 130 г цукру, половина ч.л кориці, 30 мл води, 1 ст.л лимонного соку, щіпка мускатного горіха, щіпка солі.

Борошно просіяти в миску, залишаючи приблизно 1 ст.л від загальної кількості для начинки. 180 г м'якого масла покласти в миску з борошном і посікти ножем, щоб вийшла розсипчаста крихта.

До вершкових крихт додати 30 мл води, дрібку солі, яєчний жовток і 3 ст. ложки цукру. Замісити м'яке та еластичне тісто.

Готове тісто покласти в холодильник мінімум на годину. Коли масло застигне і куля стане більш твердою, поділити тісто на дві частини і розкачати в пласт товщиною близько 5 мм. Одну частину тіста укласти на дно вогнетривкої форми, в якій буде випікатися пиріг. Добре укласти по краях і зробити проколи вилкою, щоб воно пропеклося рівномірно. Основу для пирога запікати 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Яблука помити, очистити від шкірки і порізати скибочками завтовшки приблизно 3-4 мм. У миску з яблуками відправити корицю, щіпку мускатного горіха, цукор, що залишився, 1 ст.л борошна, лимонний сік і 20 г м'якого вершкового масла. Все добре перемішати.

На пропечену основу викласти начинку і накрити пиріг другим шаром тіста, защипнути краї і обрізати зайве. З обрізків можна зробити декор і прикрасити яблучний пиріг. По центру зробити невеликий отвір, щоб під час випікання виходила зайва волога. Зверху пиріг змазати яєчним білком.

Випікати американський яблучний пиріг 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.


Раніше ми розповіли рецепт знаменитого цвєтаєвського пирога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини