Які установки заважають жінці вийти заміж

Експерти розповіли, які психологічні установки жінки заважають їй знайти супутника життя і вийти за нього заміж

Кожна жінка мріє зустріти гідного чоловіка, побудувати з ним міцні стосунки й надалі міцну сім'ю. Але є певні психологічні установки, які заважають їй досягти цієї мети. Психологи розповіли, в чому може бути причина.

Установки у вашій голові

Є жінки, які дуже хочуть заміж, але не отримують пропозиції руки та серця. Чому так? Можливо, жінка сама блокує в голові цей крок, наприклад, тому що пережила болісний досвід у стосунках з попереднім обранцем і вирішила, що більше не допустить повторення ситуації, щоб не відчувати знову біль. Це і є умовна печатка, яку жінка встановила сама у своїй голові, вона живе і боїться серйозних стосунків.

Може бути й так, що жінка на психологічному рівні боїться втратити свою свободу. Вона переживає, що доведеться підлаштовуватися під свого чоловіка, від чогось відмовлятися, а вона цього не хоче. Плюс переконання із серії: немає стосунків, значить, не буде і зради, не доведеться страждати. Звичайно ж, щоб виправити ситуацію, потрібно звернутися до фахівців і опрацьовувати свої страхи, установки й сумніви.

Підвищуйте власну цінність

Важливий момент: іноді жінки не готові брати на себе відповідальність. Але будь-які стосунки це передбачають. Є жінки, які хочуть лише отримувати від чоловіка увагу, турботу, підтримку, енергію, але самим їм дати нічого, тому що вони не відповідають своєму обранцеві. А чоловіки відчувають, коли ними хочуть тільки користуватися. Жінка повинна любити себе, займатися самореалізацією й при цьому поважати й свого партнера, адже коли він буде відчувати від неї підтримку, то буде намагатися для неї рости, щоб стати більш успішним. Але не потрібно шукати чоловіка, щоб розв'язувати свої проблеми й сісти йому на шию, а ще не потрібно тягнути на собі алкоголіка або наркомана, сподіваючись, що людина раптом зміниться. Підвищуйте свою цінність!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які дурні помилки роблять заміжні жінки.