Які питання потрібно поставити собі перед одруженням

Психологи склали невеликий список питань, на які потрібно відповісти самому собі до одруження

Створення сім'ї – це серйозний крок, який може змінити стосунки з партнером до невпізнання. Перш ніж зважитися на одруження, дайте відповідь собі на кілька важливих питань.

Ваш майбутній чоловік – залежна людина?

Якщо ви хочете бачити поруч із собою відповідальну і надійну людину, тоді зверніть увагу на її залежності (якщо вони є). "Тривожні" дзвіночки ви можете помітити на етапі стосунків, а не лише у шлюбі. Йдеться про вживання алкоголю, куріння, захоплення іграми або ставками — все це може вказувати на те, що ваш партнер рано чи пізно може "зірватись у прірву". Чи зможете ви йому допомогти у такій ситуації? Чи готові ви до такого повороту подій?

Які у вас обох плани на дітей?

Перед одруженням партнерам необхідно поговорити про те, як вони бачать своє подальше життя, зокрема, обговорити питання про дітей. Дуже важливо, щоб майбутній чоловік був у цьому плані з вами на "однієї хвилі". Якщо він не хоче дітей, ви можете втратити багато часу і сил, сподіваючись, що він передумає, адже цього може і не статися.

Як ви обидва вирішуєте конфліктні ситуації?

У кожній сім'ї трапляються сварки, але дуже важливо навчитися їх правильно вирішувати, щоб було без скандалів, розбитого посуду та бійок, оскільки це не є нормальним. Якщо партнер занадто запальний і не хоче йти на компроміси, то варто задуматися, чи зможете ви все життя йти на поступки та замовчувати образи?

Які у вас стосунки із родичами?

Коли ви одружуєтеся, важливо розуміти, що ви отримуєте не тільки чоловіка, а й нову сім'ю. Чим ближчі стосунки вашого партнера з сім'єю, тим більше впливу матиме інша сім'я на ваш союз. До цього варто бути готовою. Якщо майбутня свекруха або хтось із близьких родичів вас не злюбив і у вас вкрай натягнуті стосунки, це може становити певну проблему для вашої родини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисний шлюб для здоров'я людей.