Які люди більше вірять у гороскопи: цікаве дослідження

Вчені опитали 264 особи, більшість з яких були жінки віком від 25 до 34 років.

Гороскопи на різні теми просто заполонили мережу. Дослідники з'ясували, які типи людей схильні довіряти прогнозам астрологів. Як пише Psych News Daily, нарцисизм – найсильніший показник віри в астрологію. Крім того, віра пов'язана з інтелектом: що вище IQ, то нижче ймовірність читання гороскопів. Є також кореляція зі статтю та віком: жінки та літні люди більше схильні довіряти зіркам.

Вчені опитали 264 особи, більшість із яких були жінки віком від 25 до 34 років. Добровольці пройшли кілька особистих тестів, стислий тест на інтелект і заповнили дві анкети. Перша допомогла оцінити рівень віри в астрологію, друга – рівень нарцисизму.

Дослідники вважають, що зв'язок між астрологією і нарцисизмом можна пояснити "єгоцентричним світоглядом, що їх об'єднує". Крім того, позитивна риторика гороскопів може підживлювати нереалістичне почуття власної переваги над іншими.

Нагадаємо, попри те, що рік добігає кінця, у деяких знаків Зодіаку ще все попереду. Щасливчиками можуть стати представники знаків Телець, Козеріг, Риби. Астрологи назвали кілька знаків Зодіаку, які зможуть знайти особисте щастя до кінця 2021 року, а наступного року перейдуть на новий етап у відносинах зі своїм обранцем, пише express. Люди, що народилися наприкінці весни, під знаком Тельця, можуть абсолютно несподівано знайти своє кохання напередодні Нового року. Це може бути звичайне знайомство у парку чи нові люди в оточенні. Головне, не прогаяти свій шанс, інакше можна залишитися на Новий рік на самоті

У коханні пощастить і Козерогам. Майже весь рік вони працювали, але останні місяці їх пріоритети зміняться. Партнер у житті людей цього знака з'явиться раптово. А ось Риби зустрінуть свою людину за звичайних обставин. Астрологи рекомендують їм не засмучуватися через брак романтики, тому що коли стосунки таки виникнуть, вони будуть тривалими і чуттєвими.