Як швидко впоратися із хвилюванням і перестати нервувати: дієві способи

Фахівці розповіли, як впоратися із хвилюванням

Аби перестати хвилюватись, необхідно розуміти, що вас турбує в ситуації і виконати маніпуляції, які додадуть вам впевненості. Однією з причин вашого особистого неспокою є хвилювання від власної невпевненості за позитивне вирішення якоїсь дії чи процедури переговорів.

Дієвий спосіб перестати нервувати – глянути власному вигадкам в очі. Для цього потрібно написати на папері чого і чому ви лякаєтесь. Така процедура допоможе визначити слабке місце, підкоригувати його і створити собі захист від ймовірного ризику. Підготовка і детальне планування майбутньої події додасть більше впевненості в позитивному рішенні ситуації.

Дієвий метод, це - ймовірний перегляд ситуації. Ви маєте уявити, як йдете до трибуни, саме з неї ви будете спілкуватись з аудиторією, чи ви вже маєте зустріч з діловим партнером, з яким у вас попереду запланований процес переговорів Пережиті вашою уявою хвилювання, реально виявляться не наскільки сильними.

Коли маєте вироблений план дій, а хвилювання вас не полишають, потрібно відволіктись на повсякденні питання побуту. Наприклад, подумати про час для прибирання чи приготування їжі.
Коли ви в стані неспокою на початку зустрічі або заходу, то необхідно попити чаю чи щось з’їсти. Коли людина не голодна, вона спокійна. Це пояснюється ще первинними інстинктами. Голодний мисливець весь у напрузі в процесі добування їжі і - розслаблений, коли вже поглинув свою здобич.

Не потрібно зловживати фразами: "Мені здається" або "Можливо", "Не знаю". І слідкувати за тим, щоб не вживати їх занадто часто. Адже таким способом ми підкреслюємо власну невпевненість і програмуємо свою майбутню поведінку.

Аби не хвилюватись перед своїм виступом на публіці, потрібно дотримуватись простого правила – сконцентруватись на одному предметі і дивитись на нього 2-3 хвилини. Такий прийом мікромедитації допоможе уникнути зайвих хвилювань.
"Усе проходить, і це пройде", – цю фразу було викарбувано на персні, який за переказами носив цар Соломон. Цю пораду потрібно згадати в ситуації, коли ви хвилюєтесь і налаштувати себе на наступних подіях, житті після проведення міроприємства, яке пов’язане зі страхом та хвилюваннями.
Також корисними є дихальні вправи, які допоможуть здолати вашу нервозність:глибокий вдих й інтенсивніші та частіші дрібні видихи.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як заспокоїти нерви на робочому місці.