Як перестати сидіти в телефоні і почати жити

«Сховайте» програми в телефоні, які утримують вашу увагу

Мабуть, ніхто не буде сперечатися з тим, що смартфон - великий винахід, який спрощує нам життя. Ми в будь-який момент може отримати доступ до будь-якої інформації, зв'язатися з близькими, послухати улюблену музику. Але постійно "сидіти" в смартфоні шкідливо, тому що він заважає радіти справжньому життю. Як же змусити себе проводити менше часу за його екраном?

Вивчіть свої відносини зі смартфоном

Проаналізуйте, скільки часу ви проводите за екраном мобільного телефону. Запитайте себе, яка частина продуктивна, а яка - просто звичка або спроба розвіятися? Спираючись на ці дані, можна легко зрозуміти, на що саме доводиться більша частина часу, проведеного за смартфоном даремно, — казуальні ігри, соцмережі або сайти з плітками.

"Сховайте" непотрібні додатки

Часто ми відкриваємо додатки неусвідомлено, на автопілоті, навіть якщо зовсім не збиралися цього робити. Позбутися від цієї дратівної звички нескладно: досить прибрати програми з головного екрану куди-небудь подалі — наприклад, видаліть його з робочого столу або створіть спеціальну папку. Головне, щоб знайома іконка не з'являлася перед очима кожен раз, коли ви берете в руки телефон.

Вимкніть повідомлення

Велика частина з десятків, встановлених на ваш смартфон додатків, не вимагає термінової реакції, тому вимкніть повідомлення. Коментарі, подарунки у грі, новини про оновленій програмі — все це може почекати.

Використовуйте менше слів

Замість того, щоб вести нескінченні текстові листування, використовуйте мультимедіа — фото, відео, стікери. Це заощадить ваш час.

Знайдіть нове хобі

На перший погляд, ця рада контрпродуктивна: коли ж займатися новим захопленням, якщо часу і так ні на що не вистачає? З іншого боку, нудьга — одна з найпоширеніших причин, по якій ми починаємо "залипати" в смартфон. Замість того, щоб меланхолійно промотувати стрічку з фотографіями друзів, можна відправитися на йогу, або просто в парк з друзями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як визначити телефонну залежність.