Вчені довели, що надлишок вільного часу шкодить нашій психіці

Щоб перевірити ці результати, автори роботи провели два онлайн-експерименти за участю понад 6000 чоловік

Дослідники з Пенсільванського університету і Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вивчили дані понад 21 700 чоловік, які взяли участь в дослідженні вільного часу в період з 2012 по 2013 рік. В рамках цієї роботи добровольців просили докладно розповідати про те, що вони роблять протягом 24 годин, і повідомляти про своє самопочуття, пише Daily Mail. Команда також проаналізувала дані 13 600 працюючих американців, які взяли участь в Національному дослідженні зміни робочої сили в період з 1992 по 2008 рік.

Використовуючи отриману інформацію, дослідники виявили, що більше вільного часу було пов'язано з хорошим достатком, але тільки до певного моменту. Щоб перевірити ці результати, автори роботи провели два онлайн-експерименти за участю понад 6000 осіб. У першому експерименті добровольців попросили уявити, що у них є 15 хвилин, 3,5 години або 7:00 вільного часу в день протягом як мінімум шести місяців. Потім їх попросили повідомити, скільки задоволення і щастя вони отримають. Ті, у кого було всього 15 хвилин або 7:00 вільного часу в день, сказали, що їх самопочуття було б значно гірше, ніж у тих, хто мав у своєму розпорядженні 3,5 годинами.

Нагадаємо, туристична галузь опинилася в екстремальних умовах через пандемію коронавірусу. Так, туристи кардинально змінили підхід до вибору країн для відпочинку. У першому півріччі 2021 поступово відновилися туристичні потоки, як для України, так і для світу в цілому. Люди істотно переосмислили туристичні маршрути і підвищили рівень внутрішніх поїздок в усьому світі.

Як повідомили в Державному агентстві розвитку туризму України, в першому півріччі 2021 українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж минулого року. Всього виїхало 5,7 млн українців. Улюблені туристичні напрямки, як і було раніше - Туреччина (становить 774 тис.) І Єгипет (кількість туристів збільшилася на 88% і досягає 705 тис.).