Головна Новини Дозвілля психологія Три цінних поради, які допоможуть тобі стати оптимістом
commentss НОВИНИ Всі новини

Три цінних поради, які допоможуть тобі стати оптимістом

Нині мало приводів для оптимізму, але все-таки спробуй знайти їх

24 грудня 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

Бути оптимістом в наш нелегкий час не так вже й просто. Втім, для цього часи завжди були не підходящими. Завжди було легше знайти притулок у своєму песимізмі, поганому настрої та похмурості. Але якщо ти вирішив йти іншим шляхом і спробувати внести у своє мислення хоч краплю оптимізму, ми розповімо тобі, з чого слід почати.

Три цінних поради, які допоможуть тобі стати оптимістом

ФОТО: Примени

Дозволь собі стати оптимістом

Перш за все почни мислити позитивно. Насправді це дуже важко. Тобі необхідно переконати себе, що оптимісти не виглядають безглуздо. Дозволь собі поекспериментувати з позитивним мисленням.

Усвідом три категорії песимістичних думок

Другий крок — це пізнання того, чим заповнена твоя голова. Песимісти думають не ясно і не точно, і ці емоційні і розумові помилки створюють проблеми. Дослідники впевнені, що в голові людини виникає приблизно 50 000 думок в день і половина з них наповнена негативом. Існує три категорії песимістичних думок: особисті, всеосяжні і перманентні.

Всеосяжні підіймають питання глобальної несправедливості: "Всі менти — виродки" або "Тобі на мене плювати". Перманентні звертають увагу на вічні проблеми: "Це буде тривати нескінченно" або "Тут нічого не зміниш". Особисті виникають, коли відчуваєш, що увесь світ проти тебе: "Я заслужив це" або "Я невдаха". Щоб впоратися з цими думками, тобі потрібно зрозуміти, що вони будуть виникати часто.

Оспорюй свої негативні думки

Третій крок — зроби зусилля і оскарж свої негативні думки. Замість того, щоб обізвати всіх ментів козлами, поясни собі, що поки просто не зустрів нормального. Замість того, щоб вважати себе невдахою, зроби ще одну спробу досягти успіху.

Перестати бути песимістом вкрай складно. Іноді закритися в чотирьох стінах свого похмурого світогляду набагато простіше, ніж зробити над собою зусилля і подивитися на проблему з іншого боку. Бажаємо тобі все-таки досягти успіху на цій ниві. Також видання "Коментарі" розповість, чому оптимісти живуть довше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини