Головна Новини Дозвілля психологія Ставлення до життя назвали ще одним «ключем до довголіття»
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставлення до життя назвали ще одним «ключем до довголіття»

Оптимісти, за словами вчених, живуть довше

29 грудня 2020, 15:05
Поділіться публікацією:

Звичайно ж, тривалість життя людини залежить від її способу життя: правильного харчування, регулярної фізичної активності, відмови від шкідливих звичок. Але результати нового дослідження показали, що не менш важливим є і саме ставлення людини до життя.

Ставлення до життя назвали ще одним «ключем до довголіття»

як збільшити тривалість життя (фото з відкритих джерел)

Ад'юнкт-професор психіатрії Левіна Лі провела дослідження, яке показало, що у більш оптимістично налаштованих людей, як чоловіків, так і жінок, очікувана тривалість життя була на 11-15% більше, а ймовірність прожити до 85 років значно вище, ніж в інших. Вона зазначила, що підвищений рівень оптимізму дійсно може сприяти довголіттю і здоровому старінню.

Психіатри вважають, що оптимістам простіше справлятися з різними труднощами, які виникають на їхньому шляху, вони менше схильні до депресивного стану, більш стійкі до різних захворювань і так далі.

При цьому американські психіатри поки що ще точно не встановили, чому саме оптимізм впливає на тривалість життя. Серед можливих пояснень — оптимістам простіше вести здоровий спосіб життя.

"Початкові дані з інших досліджень показують, що більш оптимістичні люди, як правило, мають мету й впевнені в їх досягненні, більш ефективні у вирішенні проблем і можуть краще регулювати свої емоції під час стресових ситуацій", — додала Лі.

Нагадаємо, експерти назвали три цінних поради, які допоможуть швидко стати оптимістом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що автор книги "Переваги щастя" Шон Ачор придумав унікальну техніку, яка допоможе перемикнутися на позитивний настрій за короткий час. Американський психолог каже, що в абсолютно будь-якій ситуації можна поміняти своє ставлення до життя, і воно відразу стане простішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини