Головна Новини Дозвілля психологія Що заважає побудувати стосунки: основні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Що заважає побудувати стосунки: основні причини

Це може бути, як страх, так і закладена поведінка з дитинства

13 січня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

Перш ніж позбутися від самотності, потрібно знайти причину її появи. А вона, як з'ясувалося, може бути не одна, передає видання Cosmo.

Що заважає побудувати стосунки: основні причини

Самотність / Getty Images

Психологи розповіли про найпоширеніші причини. Давайте швидше дізнаємося про них.

Вся справа у вихованні

Проблема самотності може бути родом з далекого дитинства. Наприклад, якщо людина часто чула подібні фрази: "Без чоловіків жити набагато простіше". На підсвідомому рівні це дуже добре запам'ятовується, тому з настанням дорослому житті вона може постійно тримати в своїй голові цю установку.

"Ідеальний" партнер

Найцікавіше в тому, що ніхто точно не зможе пояснити, яким він повинен бути. Але образ, який чомусь намертво засів в голові, просто позбавляє можливості побачити хороші якості у того, хто поруч.

Невдоволення собою

Ця проблема теж є досить поширеною. Людина, яка бачить в собі тільки одні вади, закрита від зовнішнього світу і їй важко відкритися і довіритися іншому.

Кар'єра

Коли людина на перше місце ставить кар'єру, то у неї просто не залишається часу на те, щоб працювати над стосунками і зміцнювати їх.

Страх бути покинутим

Іноді відбувається так, що людина настільки закрита, що навіть емоційна близькість з іншим може стати для неї справжнім випробуванням. Якщо виникла така ситуація, то без допомоги психологів тут навряд чи можна обійтися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, протилежності не притягуються. У нашому світі існує популярний стереотип про те, що протилежності притягуються. Однак нове наукове дослідження показало, що люди більше схильні до того, щоб вибирати схожу на себе людину. Результати проведеної наукової роботи опубліковані у виданні Scientific Reports.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини