Головна Новини Дозвілля психологія Сім основних ознак розладу психіки - коли є причина звернутися до лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім основних ознак розладу психіки - коли є причина звернутися до лікаря

Якщо ви бачите, що близька вам людина стала уникати людей, весь час прагне до спокою і тиші - це ще не означає, що його психіка порушена. Однак постійне усамітнення і відмова від улюблених справ протягом довгого часу можуть свідчити про психічні зміни, тому не варто відкладати візит до фахівців

7 жовтня 2020, 23:21
Поділіться публікацією:

Часом люди стикаються зі змінами у своїй поведінці або в поведінці близької їм людини — наприклад, компанійська людина раптом стала уникати людей, мучиться безсонням ночами або відмовляється від їжі. Іноді це може бути тимчасовим збоєм в роботі організму, але, водночас може свідчити й про наявність розладів психіки. Симптоми не  варто ігнорувати, адже вони можуть обернутися дуже неприємними наслідками. Про ознаки психічного розладу пише newsyou.info.

Сім основних ознак розладу психіки - коли є причина звернутися до лікаря

Джерело: iz.ru

Одним з таких симптомів може бути постійне відчуття неспокою і тривоги. Головні болі, спазми, нездатність зосередитися, діарея, прискорене серцебиття і задишка можуть стати супутниками згаданого почуття.

Депресія є другою ознакою розлади психіки. Якщо людина раптом стала байдужою до  своїх захоплень, навчання, роботи та життя в цілому — все це може свідчити про розвиток недуги. Різкі зміни настрою — відхід від повного позитивізму в глибокий негатив також повинні насторожити.

Бажано проконсультуватися з вузькими спеціалістами й при розладі сну. Як відомо, доросла людина повинна спати не менше 7-9 годин на добу. Відхилення від норми — безсоння, або, навпаки, постійне бажання побути у ліжку — свідчать про патологічний стан організму.

У разі безпричинної зміни апетиту або навіть ваги також варто задуматися про візит до лікаря — іноді переїдання або відмова від їжі можуть говорити про депресію або розлад харчової поведінки.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені з'ясували, які чоловіки зраджують частіше за все.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини