Головна Новини Дозвілля психологія Риси характеру, які відштовхують від вас оточуючих
commentss НОВИНИ Всі новини

Риси характеру, які відштовхують від вас оточуючих

Фахівці визначили 4 головні риси характеру, які можуть стати перешкодою для хороших стосунків з людьми

11 січня 2021, 21:13
Поділіться публікацією:

Більшість людей може навіть не усвідомлювати, що своєю поведінкою вони відштовхують від себе оточуючих. І цьому можна знайти цілком логічне пояснення, якщо трохи вивчити психологію. Так, фахівці визначили 4 головні риси характеру, які можуть завадити вам побудувати дружні стосунки з людьми.

Риси характеру, які відштовхують від вас оточуючих

Риси характеру психологія. Фото: unsplash

Егоїстичність

В тій чи іншій мірі вона властива абсолютно кожному з нас. Але важливо навчитися також розуміти і слухати інших людей — це допоможе краще розуміти себе, впевнені психологи. Егоїстичність хороша тільки у відповідному місці, наприклад, коли ви відчуваєте, що вас хочуть використовувати в корисливих цілях.

Самовдоволення

Така поведінка майже завжди відштовхує інших людей. Тому що рано чи пізно навіть самому терплячому співрозмовнику набридне слухати нескінченні історії про ваші звершення і здобутки.

Надмірна переконаність у своїй правоті

Бувають такі моменти, коли ми на всі сто відсотків упевнені в своїй правоті. Але навіть в такій ситуації не варто переконувати інших в цьому і починати безглузду суперечку. Краще нехай кожен залишиться при своїй думці, зате стосунки не будуть зіпсовані, чи не так?

Звичка постійно скаржитися

Звичайно ж, в житті кожного бувають ситуації, які змушують сумувати або відчувати прикрість. Але замість того щоб скаржитися, краще сфокусуватися на пошуку вирішення проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яке просте правило працює в будь-якій ситуації. Кваліфікований психолог і тренер з особистісного росту Наталія Холоденко розповіла про свій особистий досвід, а також про те, які правила в цьому житті точно працюють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини