Психологи пояснили, чому важливо снідати всією родиною

Спільні сніданки допомагають зміцнити сім'ю і поліпшують здоров'я

Збиратися всією сім'єю за сніданком, обідом або вечерею - хороша і корисна традиція. У багатьох родинах ранок проходить в поспіху, стресі і хаосі, тому нормально поїсти не виходить. І це потрібно виправляти. Психологи розповіли, в чому важливість спільних сніданків. Про це повідомляє видання Kolobok.

Формування здорових звичок

Сімейні звички мають велике значення. На прикладі батьків діти вчаться регулярно харчуватися вранці, а не обмежуватися чашкою чаю і бутербродом, котрий з'їли на ходу. Саме під час сніданку створюється атмосфера емоційного благополуччя, що допоможе краще переносити всі труднощі впродовж дня.

Формування позитивного образу свого тіла

Американські дослідники стверджують, що сніданки в родинному колі позитивно впливають на розвиток дитини, особливо, підлітка. Діти позитивно сприймають себе і своє тіло, менш схильні до поганого впливу, соцмереж та іншого. Тобто у них більш стабільна і адекватна самооцінка.

Користь у довгостроковій перспективі

Якщо сніданок проходить у родинному колі, ви з більшою ймовірністю з'їсте щось дійсно корисне, а не будете перекушувати на ходу або залишатися голодним до обіду. Під час спільної трапези наш центр насичення в мозку встигне зрозуміти, що ви наїлися і, як наслідок, зменшити апетит найближчим часом. А дитина, можливо, пронесе через усе життя важливість цього ранкового ритуалу, коли можна присвятити час рідним і турботі про своє здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна чистити зуби відразу після сніданку.