Головна Новини Дозвілля психологія П'ять важливих справ, які потрібно зробити в останні дні року
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять важливих справ, які потрібно зробити в останні дні року

В останні дні року підведіть підсумки

29 грудня 2020, 00:20
Поділіться публікацією:

Психологи в останні дні року рекомендують переглянути свій спосіб життя, розслабитися, підбити підсумки й побудувати плани на прийдешній рік. І ці п'ять прийомів вам в цьому допоможуть.

П'ять важливих справ, які потрібно зробити в останні дні року

які справи потрібно зробити до Нового року / фото: istockphoto.com

Перегляньте свій режим дня

Сомнолог Майкл Бреус рекомендує завершити рік зміною графіка дня. Нічого радикального! Просто поміняйте місцями деякі рутинні пункти. Бреус переконаний, що такі зміни точно підуть вам на користь. Спеціаліст рекомендує лягає спати раніше, до півночі, а також проводити свої зустрічі в той час, коли у вас підвищена продуктивність.

Зважтеся на зміни

Експерти рекомендують за 10-бальною шкалою оцінити свої цінності, свій емоційний стан, свої досягнення і таланти. І подивіться на результат. Якщо ваша нинішня робота не приносить вам задоволення, у вас змінилися цінності й ви дотепер не змогли знайти своє хобі, можливо, зараз саме час щось змінити.

Подолайте внутрішнього критика

Це внутрішній голос, який щоразу зупиняє вас, коли ви готові зважитися на зміни, проявити ініціативу або висловити свою думку. Денні Грегорі пропонує після всіх внутрішніх заперечень задавати собі одне питання: "І що далі?". Тренуючись відбивати критичність, ви побачите, до яких безглуздих відмовок прибігає ваш внутрішній голос, щоб залишитися в зоні комфорту.

Додати один незвичайний план на вихідні

Придумайте заздалегідь, чим ви будете займатися вечорами, вільними від роботи та відпочинку в колі сім'ї. Спробуйте один вечір побути наодинці з собою, влаштувати інформаційний детокс, зробити щось руками або покопатися в землі та посадити нові вазони.

Створити святковий настрій

Створіть собі яскравий, святковий настрій. Не варто чекати якогось чуда або чарівництва, створіть його своїми зусиллями. Зробіть своїм рідним і друзям подарунки, прикрасьте будинок, ялинку, напишіть всім, з ким давно не бачилися, влаштуйте свято і ви побачите, як вас наповнять позитивні емоції.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як створити новорічний настрій з нічого: вісім способів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини