Головна Новини Дозвілля психологія П'ять ранкових звичок, які пускають під укіс весь день
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять ранкових звичок, які пускають під укіс весь день

Цих звичок потрібно терміново позбутися

6 липня 2020, 09:20 comments1578
Поділіться публікацією:

Якщо хочете, щоб ваш день пройшов успішно і легко, тоді правильно починайте свій ранок. Багато людей, самі того не усвідомлюючи, роблять після пробудження те, що заважає  продуктивності і підвищує рівень стресу. Видання Аdme розповіло, від яких звичок варто відмовитися вранці.

П'ять ранкових звичок, які пускають під укіс весь день

freepik

Вставати з ліжка за 10 хвилин до виходу і збиратися в поспіху

Прокинутися за першим дзвінком будильника буває дуже складно, тому багато хто піддається спокусі і переводить його по кілька разів. Але потім, коли залишається 10 хвилин до виходу, такі люди бігають по квартирі, хапають першу-ліпшу одежу, швидко випивають каву, нормально не поснідавши, і біжать на роботу. Такий поспіх і страх запізнення підвищує в організмі вироблення гормону стресу, а він заважає налаштуватися на продуктивну роботу. Набагато  простіше пожертвувати 15 хвилинами сну вранці, але зібратися неквапливо.

Снідати, коли ще не голодні

Сніданок — це головний прийом їжі, тому дієтологи не рекомендують його пропускати. Але є люди, які завдяки своїм індивідуальним особливостям не відчувають голоду після пробудження.  В таких випадках не варто насильно впихати у себе омлет або вівсянку. Краще харчуватися за системою  інтервального голодування (16/8, тобто 16 годин не вживати їжу, а їсти протягом 8 годин).

Читати вранці новини

У фільмах ми постійно бачимо успішних людей, які починають ранок з газети або стрічки новин. Така звичка створює ілюзію, що людина тримає руку на пульсі, стежить за світовими подіями і готова підтримати бесіду про них з першим зустрічним. Насправді новинна стрічка рідко буває позитивною, так що її читання різко підвищує рівень стресу, до якого більшість із нас і так схильні зранку. Це загрожує підвищеною дратівливістю протягом дня, збільшенням кількості конфліктів і негативним настроєм.

Інтенсивні тренування

Після пробудження не варто навантажувати свій організм інтенсивними тренуваннями, півгодинної зарядки буде достатньо, щоб зарядитися енергією. Тіло після сну буває не готове до серйозного фізичного навантаження і сприймає його як стресову ситуацію, а це підвищує стомлюваність, провокує мігрень і зайву вагу.

Виконувати вранці легкі і приємні справи, відкладаючи складні на потім

Ранок — саме той час, щоб позбутися неприємних справ і завдань. Не варто їх затягувати на весь день, тому що ви не зможете нормально зосередитися на роботі. Коли ви їх закінчите, то відчуєте полегшення і зможете перейти на більш приємні та легкі справи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поради допоможуть зробити ранок більш продуктивним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини