Головна Новини Дозвілля психологія П'ять ознак того, що співрозмовник вас обманює
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять ознак того, що співрозмовник вас обманює

Згідно зі статистикою, кожна людина щодня хоча б один раз говорить неправду

19 листопада 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

Про людину можна багато чого довідатися, якщо правильно "читати" її поведінку і жести. Психолог Людмила Артем'єва розповіла, які ознаки вказують на те, що людина намагається вас обдурити.

П'ять ознак того, що співрозмовник вас обманює

фото з відкритих джерел

Прикриває рукою рот

Коли співрозмовник намагається вас обдурити, він прикриває рот рукою. Такий неусвідомлений жест говорить про те, що він намагається "пом'якшити" свою брехню, пропустити через фільтр, так би мовити. А якщо у людини немає причин вам брехати, вона взагалі не буде торкатися свого обличчя.

Часте моргання

Цей жест також допомагає вичислити брехуна. Часте моргання говорить про те, що людині не приємно вести бесіду, вона нервує і хоче швидше завершити розмову. Така поведінка може вказувати на неправдивість її слів.

Крутить щось у руках

Коли людина бреше, вона видає себе за допомогою рук, які ніяк не може заспокоїти. Їй хочеться щось крутити, вертіти або просто терти долоні. Таким чином, вона намагається заспокоїтися.

Ховає очі

Людина, яка намагається вас обдурити й десь схитрувати, не зможе довго дивитися вам в очі, вона постійно буде відводити їх і концентрувати увагу на якомусь предметі. Буває таке, що співрозмовник і зовсім намагається приховати своє обличчя, наприклад, за книгою або комп'ютером.

Суперечить сам собі

Одна з найголовніших ознак брехні — невідповідність жестів і міміки людини із загальною спрямованістю розмови. Вона може кивати головою, і одночасно заперечувати щось, плутається у своїх словах і думках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що брехня негативно впливає на здоров'я людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини