П'ять речей, які не варто чекати від інших людей

Не вимагайте неможливого від інших людей - і не розчаруєтеся

Багато людей покладають на інших великі надії, а потім засмучуються, коли вони їх не виправдовують. Але не варто забувати, що кожна людина має свій життєвий досвід і свій характер, які відбиваються на її словах і діях. І є речі, які просто не варто чекати від оточуючих.

Не чекайте від інших людей тільки правильних, з вашої точки зору, вчинків

У кожної людини є свої моральні та етичні норми, які можуть відрізнятися і це абсолютно нормально. Цьому сприяють такі чинники, як виховання, культура або релігійні переконання. Тому, поняття "правильних" і "неправильних" вчинків чітко не визначені. Варто розуміти, що кожна людина живе за власними правилами та переконанням і має право діяти так, як вважає за потрібне.

Не чекайте досконалості

Багато хто звик ідеалізувати оточуючих людей, і в підсумку, коли рожеві окуляри спадають, вони відчувають велике розчарування. До того ж така ідеалізація може вносити у стосунки сильну напругу. Дозвольте людям помилятися, і вчіться разом на цих помилках. І подумайте про те, наскільки нестерпне буде життя, в якому ніхто не буде допускати помилок.

Не очікуйте, що люди будуть погоджуватися з кожним вашим словом

У кожної людини є власна думка на ту чи іншу ситуацію, тому ніхто не повинен погоджуватися з кожним вашим словом. Тому, не варто засмучуватися, коли люди починають сперечатися з тим, що ви говорите, або просто висловлюють думку, відмінну від вашої. Світ був би дуже нудним, якби всі думали однаково.

Не очікуйте, що люди зможуть прочитати ваші думки

Звичайно, деякі мають по-справжньому розвинену інтуїцію, але більшість все ж не відрізняється здатністю глибоко відчувати настрій інших людей і читати по обличчях. Ось ви, наприклад, має підвищену чутливість, але це ще зовсім не означає, що й інші знаходяться на одній хвилі з вами. Не кожна людина є екстрасенсом, тому висловлюйте свої думки якомога чіткіше, щоб іншим не доводилося постійно вгадувати, що у вас на думці.

Не очікуйте, що люди будуть ставитися до вас так само як і ви до них

Звичайно, в ідеальному світі всі на добро обов'язково відповідають добром. Але наш світ не досконалий. До тих пір, поки всі не стануть свідомими, ми просто повинні змиритися з тим, що люди стосовно інших можуть поводитися не особливо привітно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким 15 речей треба сказати "ні" у 2021 році.