П'ять ранкових звичок, які пускають під укіс весь день

Цих звичок потрібно терміново позбутися

Якщо хочете, щоб ваш день пройшов успішно і легко, тоді правильно починайте свій ранок. Багато людей, самі того не усвідомлюючи, роблять після пробудження те, що заважає продуктивності і підвищує рівень стресу. Видання Аdme розповіло, від яких звичок варто відмовитися вранці.

Вставати з ліжка за 10 хвилин до виходу і збиратися в поспіху

Прокинутися за першим дзвінком будильника буває дуже складно, тому багато хто піддається спокусі і переводить його по кілька разів. Але потім, коли залишається 10 хвилин до виходу, такі люди бігають по квартирі, хапають першу-ліпшу одежу, швидко випивають каву, нормально не поснідавши, і біжать на роботу. Такий поспіх і страх запізнення підвищує в організмі вироблення гормону стресу, а він заважає налаштуватися на продуктивну роботу. Набагато простіше пожертвувати 15 хвилинами сну вранці, але зібратися неквапливо.

Снідати, коли ще не голодні

Сніданок - це головний прийом їжі, тому дієтологи не рекомендують його пропускати. Але є люди, які завдяки своїм індивідуальним особливостям не відчувають голоду після пробудження. В таких випадках не варто насильно впихати у себе омлет або вівсянку. Краще харчуватися за системою інтервального голодування (16/8, тобто 16 годин не вживати їжу, а їсти протягом 8 годин).

Читати вранці новини

У фільмах ми постійно бачимо успішних людей, які починають ранок з газети або стрічки новин. Така звичка створює ілюзію, що людина тримає руку на пульсі, стежить за світовими подіями і готова підтримати бесіду про них з першим зустрічним. Насправді новинна стрічка рідко буває позитивною, так що її читання різко підвищує рівень стресу, до якого більшість із нас і так схильні зранку. Це загрожує підвищеною дратівливістю протягом дня, збільшенням кількості конфліктів і негативним настроєм.

Інтенсивні тренування

Після пробудження не варто навантажувати свій організм інтенсивними тренуваннями, півгодинної зарядки буде достатньо, щоб зарядитися енергією. Тіло після сну буває не готове до серйозного фізичного навантаження і сприймає його як стресову ситуацію, а це підвищує стомлюваність, провокує мігрень і зайву вагу.

Виконувати вранці легкі і приємні справи, відкладаючи складні на потім

Ранок - саме той час, щоб позбутися неприємних справ і завдань. Не варто їх затягувати на весь день, тому що ви не зможете нормально зосередитися на роботі. Коли ви їх закінчите, то відчуєте полегшення і зможете перейти на більш приємні та легкі справи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поради допоможуть зробити ранок більш продуктивним.