Головна Новини Дозвілля психологія Образи та гнів у сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Образи та гнів у сім'ї

Озлобленість та образи є загальними проблемами серед пар з маленькими дітьми

28 грудня 2020, 12:41
Поділіться публікацією:


Образи та гнів у сім'ї

Фото: depositphotos.com

Коріння люті

Одна з найпоширеніших скарг, з якою звертаються до шлюбних консультантів сердиті молоді мами — їхні чоловіки не беруть на себе частку домашніх обов'язків. І справа не тільки у фізичній праці. Іншою поширеною причиною є те, що чоловіки не приділяють своїм дружинам достатньої уваги або нечутливі до їх проблем і потреб.

Дуже часто скривджені дружини неохоче говорять з чоловіками про те, що вони відчувають. У таких випадках гнів, не знаходячи природного виходу, тільки накопичується, але рано чи пізно все одно вийде назовні.

Оскільки пари стають далекими, першою жертвою зазвичай є їх сексуальне життя. Жінки мало зацікавлені в сексі з тим, з ким вони не відчувають емоційного зв'язку. Чоловіки теж намагаються уникати близькості з дружинами, які на них зляться. Згодом відсутність сексу в шлюбі призведе до поглиблення відчуження та подальшого розбрату у відносинах.

Що робити?

Якщо обидва партнери готові докласти зусиль до вирішення своїх розбіжностей, більшість шлюбів може бути врятовано.

Щоб змінити свою точку зору, необхідно зробити крок назад і нагадати собі, чому ви вийшли заміж за свого чоловіка. Складіть уявний список тих якостей, які ви найбільше цінуєте у своєму чоловікові, і спробуйте зосередитися на них.

Визначте причини вашої злості. Ви роздратовані, коли у вас немає часу зайнятися собою? Або коли відчуваєте себе особливо втомленою? Якщо це так, вам потрібно знайти спосіб змінити свій режим дня, записатися в спортзал або відпочити після обіду.

Ви також повинні поговорити зі своїм чоловіком про те, що вас бентежить, перш ніж ви вибухнете. Ніколи не дозволяйте спірним питанням бовтатися в повітрі, не обговорюючи їх.

Плануйте свої слова заздалегідь. Замість крику: "Досить валятися на дивані — краще допоміг би хоч раз!", спробуйте сказати: "Мені потрібна твоя допомога". Якщо чоловік робить щось недосконало, не критикуйте його — він може не захотіти допомагати вам наступного разу.

Приділіть один одному час. Більшість консультантів з питань шлюбу рекомендують, щоб пари намагалися планувати час наодинці мінімум один раз на тиждень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини