Експерти пояснили зв'язок між статью людини та її емоційним виразом

Деякі хлопчики почувають, що плакати - це нормально, інші думають, що перестануть бути чоловіками після цього

"Емоційні" сльози мають інший хімічний склад, ніж сльози, викликані, наприклад, пилом, що потрапив в очі. Доктор Вільям Фрей, біохімік і "слізний експерт" у медичному центрі Міннеаполіса, виявив, що сльози під час сильних емоцій містять гормони стресу. Іншими словами, коли ми плачемо, ми буквально вихлюпуємо стрес. Звільнення організму від сліз стає важливою потребою людини - і чоловіків, і жінок.

Проте, з моменту підгузників існує окремий набір правил для хлопчиків і дівчаток.

"Дослідження показують, що люди по-різному реагують на немовлят і дітей молодшого віку в залежності від статі дитини, - каже доктор Крістель Томасіна, доцент кафедри психології в Університеті Оттави, - насправді це не прояви виховання, а скоріше набір соціальних впливів, які формують розвиток дітей з раннього віку".

На емоційне здоров'я дитини впливає емоційне здоров'я батьків!

Крім питань, створених в домашніх умовах, хлопчики намагаються визначити свою власну мужність, адже в сучасному світі емоційний вираз вважається суто жіночою якістю. Люди повинні змінити своє ставлення до емоційного вираження - хлопчики повинні бачити людей, які висловлюють широкий діапазон емоцій, а чоловіки повинні бути обережні, щоб не соромити і не перешкоджати вираженню емоцій у хлопчиків. Простіше кажучи - не варто лаяти хлопчика за сльози, ви повинні пояснити йому і допомогти зрозуміти ті почуття, які він відчуває.

Експерти також закликають батьків заохочувати хлопчиків досліджувати широке коло інтересів і діяльності, незалежно від дискримінації за статевою ознакою, в тому числі мистецтво і художню діяльність. Хлопчики повинні бути в змозі висловити агресію і енергію. Ось що робить хлопчиків хлопчиками. Слід також зазначити, що цей вихід є настільки ж цінним і в житті дівчаток.

Психологи продовжують говорити про те, що нам потрібно дістатися до точки, де молоді люди не відчувають необхідності відмовитися від того, що суспільство вважає як "жіноче", в тому числі і можливість відкрито сміятися або плакати на публіці.

Раніше "Коментарі" писали про те, що не можна говорити чоловікові.