Головна Новини Дозвілля психологія Доведено: поганий настрій приносить користь здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Доведено: поганий настрій приносить користь здоров'ю

Поганий настрій може виникнути без причини

15 вересня 2020, 18:55
Поділіться публікацією:

Багато що в нашому житті залежить від настрою. Здавалося, б позитивний настрій є ознакою гарного самопочуття і душевного спокою, а ось поганий настрій говорить про зворотне. Але психологи готові сперечатися з цим твердженням, адже вченим вдалося довести, що поганий настрій корисно для здоров'я. Про це повідомляє видання Huffingtonpost.

Доведено: поганий настрій приносить користь здоров'ю

поганий настрій | fizkes

Професор психології Джозеф Форгас заявив, що в деяких випадках сумувати можна і навіть потрібно для здоров'я. Наприклад, тимчасовий поганий настрій покращує пам'ять, спонукаючи до аналітичного мислення і вимагаючи більшої уваги до деталей.

Також негативні емоції здатні підсилити креативність, саме тому, в депресивному стані у людей часто народжуються гарні вірші, пісні, картини, скульптури та інші шедеври мистецтва.

Психолог каже, що поганий настрій викликає в нашому мозку почуття занепокоєння або якоїсь загрози, а це підвищує уважність при спілкуванні з іншими людьми. Ми більш уважно стежимо за поведінкою і словами співрозмовника і можемо краще зрозуміти його наміри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підняти собі настрій, коли нічого не хочеться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини