Дослідники підрахували, як часто люди кажуть неправду

Вчені під час дослідження з'ясували, як часто люди кажуть неправду протягом дня: цікавий результат

Люди часто брешуть і мають на це низку власних причин: хтось недомовляє, щоб зайвий раз не викликати хвилювання та занепокоєння, а хтось патологічно говорить неправду, намагаючись виглядати компетентніше в очах оточуючих. Так чи інакше, брехень вистачає. Вчені з цієї теми провели цікаве дослідження.

Фахівці з Алабами вирішили з'ясувати, скільки в середньому люди брешуть протягом доби. Експеримент тривав три місяці й в ньому брало участь 630 добровольців, які вели "журнали обману", куди чесно записували, скільки разів протягом дня вони кажуть неправду.

У результаті в журналах добровольцями було описано близько 170 тисяч випадків брехні. При цьому 3 особи залишалися гранично чесними, тобто взагалі не брехали оточуючим, або брехали, але не більше 2 разів на добу, що не вважається.

З усіх добровольців приблизно 6% говорили протягом дня неправду понад 6 разів, саме вони стали лідерами серед "брехунів".

Ще вдалося з'ясувати одну кумедну річ. Виявляється, у кожної людини є дні, коли вона говорить неправду трохи більше, ніж зазвичай. І більшість людей взагалі намагається не брехати без будь-якої причини. Виходить, що брехня є винятком, а чи не правилом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що брехня є невід'ємною складовою людського існування. Але мало хто замислюється над тим, як брехня позначається на нашому фізичному та психологічному стані. Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що у людей, які регулярно говорять неправду, ризик серцевих захворювань на 30% вищий, ніж в інших.