Головна Новини Дозвілля психологія Чому нам так складно справлятися з новими задачами: відповідь психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нам так складно справлятися з новими задачами: відповідь психолога

Фахівець розповів, що вся справа в наших емоціях

12 листопада 2020, 21:02
Поділіться публікацією:

Як це часто буває, що коли в нашому житті трапляється непередбачена ситуація, яка вимагає від нас негайних і рішучих дій, то нас одразу охоплює паніка. Кваліфікований психолог Михайло Лабковський поділився, чому так відбувається.

Чому нам так складно справлятися з новими задачами: відповідь психолога

Чому нам так складно справлятися з новими задачами. Фото: unsplash

Вся справа в тому, що при стресі наша психіка економить сили і хоче спиратися на ті речі, які нам добре знайомі і звичні. І як тільки людина стикається з чимось абсолютно новим для себе, то зовсім не дивно, що її охоплює страх. Адже раніше вона не відчувала у своєму житті подібних емоцій, а значить не знає, як на них потрібно реагувати. І тут мова навіть не йшла про те, щоб виконати необхідну задачу — це тільки реакція на неї. Що в такому випадку радить зробити Михайло?

"Перше. Не очікуйте від себе неможливого. Якщо ви робите щось вперше, велика ймовірність, що ви зробите це на трієчку. Дайте собі шанс на помилку, поставтеся до першого досвіду як до уроку, а не як до іспиту. ⠀

Друге. Створіть в голові план дій. Якщо ви вже все обміркували, нафантазували — це вже не зовсім перший раз. Тому що перша спроба вже відбулася у вашій свідомості. Звичайно, все може піти не за сценарієм. Але ви хоча б будете готові до того, чого не знали раніше. ⠀

Третє. Відкиньте ідею результату. Ваша мета — зробити новий досвід максимально комфортним для вас, а не ідеальним", — сказав він.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому пандемія збільшила кількість розлучень удвічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини