Головна Новини Дозвілля психологія Чому ми стежимо за соцмережами тих, хто нас дратує
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ми стежимо за соцмережами тих, хто нас дратує

Намагайтеся більше уваги приділяти своєму особистому життю

28 жовтня 2020, 09:15
Поділіться публікацією:

Буває, в соціальній мережі ми натрапляємо на людей (колег, знаменитостей, блогерів, знайомих), які нас відверто дратують. Але ми продовжуємо періодично заходити до них на сторінку і цікавитися їхнім життям. Чому так відбувається? Відповіддю на це питання поділилося видання Bit.

Чому ми стежимо за соцмережами тих, хто нас дратує

pexels.com

Психологи вважають, що люди можуть з багатьох причин відчувати роздратування, але є люди, які служать тригером таких емоцій. Правильніше було б, просто забути про цих людей і ніколи не заходити в їхній профіль, але багато хто робить навпаки. І на це є ряд причин:

— Людина схожа на вас. Може бути так, що в людині, до якої ви відчуваєте неприязнь є ті риси характери, які притаманні й вам. Ви їх помічаєте і це вас дратує. Таке явище називається проекцією. Через неї ця риса характеру гіперболізується і здається збільшеною в кілька разів.

— Ви хочете бути схожим на людину. Ви можете заходити в профіль неприємної вам людини, тому що підсвідомо хочете бути схожим на неї. Ви хочете займатися тим, чим і вона, і жити тим життям, яке є у неї. Але поки ви не отримали цього і вас це сильно дратує.

— Людина не схожа на вас. Неприязнь можуть викликати люди, які не поділяють вашу життєву "єдино правильну" позицію. А протилежна думка завжди викликає інтерес.

— Ви залежна особистість. У людини, яка живе активним повноцінним життям, не вистачає часу на те, щоб стежити за іншими користувачами соціальної мережі. Надмірне спостереження за кимось може вказувати на те, що у вас з'явилася залежність. Дослідження доводять, що люди часто прив'язуються до тих, кого  зневажають або недолюблюють.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки часу люди витрачають на соцмережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини