Ці повсякденні звички підвищують тривожність

Спробуйте підібрати для себе більш здорову альтернативу

Підвищити тривожність можуть звичайні дії людини. На думку фахівців, наші повсякденні звички можуть підвищити рівень занепокоєння ще більше. Помилково вважати, що куріння знімає стрес і заспокоює. А, наприклад, заїдаючи стрес, ми ще більше посилюємо поганий стан нашої нервової системи, пише smclinic.

Також, вирішивши розслабитися, ми сидимо в мережі. Однак, прокручуючи стрічки в соціальній мережі, ми завантажуємо мозок ще більше. Щоб розірвати порочне коло, не варто відмовлятися від своїх улюблених звичок, потрібно просто їх трохи змінити.

Спробуйте підібрати для себе більш здорову альтернативу: наприклад, коли люди кидають курити, вони переключаються на жуйку замість сигарет, коли нервують, а ті, хто хоче знизити вагу, замінюють снеки фруктами. Кожен раз, коли ви розумієте, що нервуєте і ваша тривога наростає, сконцентруйтеся на своєму диханні або сформуйте для себе інші "ритуали", корисні дії, які ви будете повторювати з разу в раз, радять психіатри.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, як жителям великих міст пережити відчуття тривожності. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. За її словами, головними симптомами є погане настрій, порушення сну, надмірна чутливість до шуму або ж періодичне прискорення дихання і серцебиття. Зазвичай симптоми виникають у жителів великих міст, у яких вище ризик появи тривожних розладів. Викликати розвиток цих симптомів можуть кофеїн, лікарські препарати та деякі речовини.

5 способів, як боротися з тривожністю Перш за все, потрібно займатися фізичними вправами, вони є потужною зброєю для контролю відчуття тривожності.