Головна Новини Дозвілля психологія Чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей - дослідження

Вчені довели, що батьки більш люблять дітей своєї статі

23 грудня 2020, 09:20
Поділіться публікацією:

Дослідження науковців показало, що батьки за часту мають своїх улюбленців серед дітей. Відповідно мами більше хочуть проводити часу з доньками, тати — з синами. Дану інформацію надало видання Consumer Psychology.

Чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей - дослідження

Дослідження показало що батьки мають улюбленців серед дітей. Фото: kubnews.ru

Тобто у сім'ї батьки люблять когось одного трохи більше за іншого.

Під час дослідів у дорослих запитали, кому б вони дали гроші, якби треба було вибрати когось одного з дітей. Відповідно переважна більшість мам віддали б кошти свої донькам, тати — синам.

Дослідження проводилося чотири рази в Америці та Індії. Науковці спеціально вибрали кардинально різні країни, щоб максимально врахувати вплив релігії, цінностей та світогляду. Проте результати в обох країнах були майже однаковими.

В наступному етапі дослідження кожному учаснику дали лотерейний білет, в якому вони вигравали різне канцелярське шкільне приладдя. Після виграшу батькам треба було уточнити, кому виграш дістанеться — хлопчику чи дівчинці. 75% мам обрали приладдя для доньок. Водночас тати у 87% випадків обрали канцелярію для синів.

Вчені дійшли до висновку, що батьки прихильніші до дітей своєї статі. До того ж у сім'ї, де ростуть двоє та більше дітей, батьки мають улюбленців, хоча можуть цього й не визнавати.

Нагадуємо, що раніше експерт розповіла, що робити, якщо пропало натхнення і всі плани руйнуються знову і знову. Згідно з її словами, коли склалася така ситуація, що все падає з рук і кудись пропала енергія, то сумувати точно не потрібно. Краще на деякий час відпустити цю ситуацію і змиритися з таким станом речей.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чому не можна бити дитину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини