Психолог розповіла, чому успішних жінок не кличуть заміж

Успішні жінки можуть несвідомо відштовхувати чоловіків

Багато самодостатніх і реалізованих жінок скаржаться на те, що не можуть знайти собі гідного чоловіка. Здавалося б, у них все є, але на любовному фронті чомусь тихо. На своїй сторінці в Instagram сімейний психолог Світлана Стрига розповіла, чому успішним жінкам важко вийти заміж.

Фахівець зазначила, що жінці, яка займає на роботі високий пост або побудувала кар'єру, набагато важче створити міцні і тривалі стосунки. І ось чому:

- Жінка, яка займає високу посаду і має гідний заробіток, може відлякувати чоловіків. І в першу чергу, через те, що успішна кар'єра вказує на наявність жорсткого і твердого характеру, самовпевненість, упертість і високу активность. Не всі представники сильної статі мріють бачити даму з такими якостями своєю майбутньою дружиною.

- Успішні дівчата люблять говорити про те, що вони дуже "гарячі" в ліжку. Але така смілива заява навряд чи приверне представника протилежної статі. По-перше, тому що знання про великий постільний досвід обраниці діє як холодний душ. І по-друге, є страх самому не виявитися "богом" - поруч з богинею.

- Жінка приділяє багато уваги своїй зовнішності, часто відвідує косметологів, перукарів, використовує силікон в різних частинах тіла. Для більшості чоловіків доторкнутися до такої жінці страшно! Вони підсвідомо бояться пошкодити таку штучно створену красу, вони не можуть розслабитися і почувати себе природно.

- Більшість успішних жінок дуже вимогливо ставляться до своїх партнерів. Якщо жінка вважає себе досконалістю, то й чоловік поруч має їй відповідати. Але критика завжди погано позначається на стосунках. Навіть якщо чоловік і здатний відповідати всім вимогам такої дами, сам факт їх наявності може вбити кохання.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому чоловіки часто не реагують на прохання жінок.