Головна Новини Дозвілля психологія Як зупинити напади тривоги: кілька простих вправ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зупинити напади тривоги: кілька простих вправ

Несподівані напади тривоги можуть трапитися з кожною людиною

14 липня 2020, 15:09
Поділіться публікацією:

Почуття тривоги може настати несподівано і де завгодно. На вулиці, на роботі, вдома, в колі друзів або в гордій самотності. Напади тривоги можуть відбуватися внаслідок психічного розладу. Але якщо з цим у тебе проблем немає, то почуття тривоги цілком можна приборкати самотужки. Чоловічий портал mport розповість нам сьогодні, що потрібно робити.

Як зупинити напади тривоги: кілька простих вправ

Зроби кілька глибоких вдихів і тривалих видихів

Вчені Стенфордського університету знайшли в мозку людини область, яка зв'язує частоту і глибину дихання з емоційним станом. Виявляється, що чим активніше ми дихаємо, тим більше нервуємо. Не знаєш, як позбутися тривоги — просто почни дихати глибоко і повільно.

Включи заспокійливу музику або послухай звуки природи

У 2017 році дослідники довели, що рівень стресу знижується під час прослуховування спокійної приглушеної музики.

Займи руки

Тут варіантів багато. Візьми гантелі та почни качати руки. Або відтискайся від підлоги. Почитайте цікаву книгу. Помий посуд або пропилосось. Ці заняття допоможуть відволіктися від важких думок.

Навчися говорити собі "стоп"

Стеж за своїми думками та вчасно зупиняйся. Уяви собі, що береш думку, яка тебе турбує, в кулак і ховаєш у ящик. А потім постарайся подумати про щось інше. Наприклад, про ситуацію, яку ти здатний контролювати.

Сподіваємося, ти навчишся тримати себе в руках і будеш непідвладний для почуття тривоги. Також видання "Коментарі" розповість, як зняти стрес в умовах самоізоляції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини