Головна Новини Дозвілля психологія Як заспокоїти нерви без алкоголю: прості способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як заспокоїти нерви без алкоголю: прості способи

Сам алкоголь - теж стрес для організму

21 жовтня 2020, 11:15
Поділіться публікацією:

При сучасному ритмі життя і нинішній ситуації, пов'язаній з коронавірусом, багато людей піддаються паніці, стресам і депресії. І найчастіше вони шукають допомогу і розраду в алкогольних напоях. Але є й інші, більш корисні способи, які допомагають заспокоїти нерви та налаштуватися на позитив. Про це повідомляє видання Nhs.

Як заспокоїти нерви без алкоголю: прості способи

Зрозумійте причину стресу

З'ясуйте причину, через яку ви відчуваєте стрес. При чому, вона може бути не тільки поганою, але і хорошою, наприклад, якась майбутня важлива подія (іспит, випуск, весілля і т.д.) Якщо ви будете знати причину, тоді вам легше буде впоратися з цим завданням.

Спробуйте спорт

Вчені давно довели, що спорт не тільки покращує фізичний стан людини, а й психологічний. Можна розслабитися за допомогою піших прогулянок, бігу, танців, але не змушуйте себе робити це через силу. Приділяйте фізичній активності спочатку по 15 хвилин в день, а потім по 30 і т.д.

Поговоріть з хорошими людьми

Якщо вас турбує якась проблема, то поділіться нею з іншими людьми. Вони підтримають вас і запропонують свої варіанти вирішення. Крім цього, ви перестанете відчувати себе на самоті, тому що поруч будуть люблячі вас люди, готові завжди прийти на допомогу.

Дихайте глибше

Правильна дихальна методика допоможе швидко зняти стрес і вгамувати паніку. Виконувати її можна в будь-якому положенні, головне, щоб вам було комфортно. Зробіть глибокий вдих через ніс, не напружуючись. Поки вдихаєте, долічіть до 5. Видихайте через рот. Повторюйте процедуру протягом 3-5 хвилин.

Зверніться до психотерапевта

Якщо впоратися зі стресом поодинці не виходить, тоді зверніться до фахівця. Він підбере спеціальну методику, яка полегшить ваш стан.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як людям у віці вберегтися від стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини