Головна Новини Дозвілля психологія Як полюбити понеділки: знайдено цікавий спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як полюбити понеділки: знайдено цікавий спосіб

Понеділки можна зробити більш приємними

30 листопада 2020, 13:05
Поділіться публікацією:

Після вихідних дуже важко "включатися" в роботу, тому багато людей не люблять понеділки й в цей день стають більш роздратованими. Американські вчені за допомогою дослідження визначили, як  можна це змінити та підвищити свій рівень щастя.

Як полюбити понеділки: знайдено цікавий спосіб

как полюбить понедельники (фото з відкритих джерел)

Фахівці запросили для участі в експерименті понад 400 працівників. Їх розділили на дві групи. Перша повинна була проводити свої вихідні, як зазвичай, а друга — поставитися до уїк-енду, як до повноцінної відпустки. Експерти хотіли перевірити, чи впливає ставлення людини до вихідних на рівень її задоволеності в перший робочий день тижня. Добровольці паралельно з цим проходили опитування, щоб перевірити свої показники щастя перед вихідними та після них.

Виявилося, що люди, які розглядали свій уїк-енд як повноцінну відпустку приходили на роботу більш радісними та задоволеними, ніж інші. Дослідники з'ясували, що учасники з першої групи приділяли на вихідних більше часу прибиранню будинку й іншим побутовим речам, як це робили завжди, а добровольці з другої — проводили час з користю для себе, максимально відпочивали, як під час відпустки.

Вчені припустили, що все залежить від того, як людина відпочиває на вихідних. Проста підказка зі слів "ставитися до вихідних як до відпустки" спонукала людей приділяти більше уваги моментам, які відбуваються тут і зараз, без чітких інструкцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що названий найважчий день тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини