Головна Новини Дозвілля психологія Як пережити локдаун: психолог розповів, що потрібно робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пережити локдаун: психолог розповів, що потрібно робити

Лікар назвав спосіб боротьби з нудьгою на карантині

10 грудня 2020, 20:03
Поділіться публікацією:

Жорсткий локдаун, який нам обіцяють в січні, може стати причиною психічних розладів у суспільства, але є ефективний спосіб боротьби, який допоможе цього не допустити. Про це заявив клінічний психолог Олег Чабан в ефірі "Україна 24".

Як пережити локдаун: психолог розповів, що потрібно робити

Як пережити локдаун. Фото: unsplash

Спеціаліст поділився, що обмеження повинні бути строгими і їх потрібно ввести на тривалий термін. Тільки тоді ми зможемо побачити позитивні зміни.

"Потрібно закінчувати елементарний пофігізм у населення пам'ятати, що цього можна уникнути,"шліфувати" алкоголем. Я за три і навіть чотири тижні локдауна. Тоді він дійсно буде ефективним. Я розумію, що уряд повинен приймати виважені рішення щодо бізнесменів, компенсації, але це моя лікарська позиція", — сказав психолог.

Також експерт дав кілька рекомедацій, які допоможуть не вибитися з графіка і не втратити позитивний настрій. І найефективніше на карантині — бути зайнятим, щоб не було часу думати про щось погане і негативне.

"Ні в якому разі не уникайте рутини, якщо ви піднімалися в 6 ранку, продовжуйте вставати, обід на годину, а не 100 відвідувань холодильника, обов'язково планувати, що ви зробите фізично, ну, наприклад, допоможете дружині навести порядок. Тобто планування, зайнятість", — сказав Чабан.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, психологи назвали ключові аспекти, які потрібні людині для щастя. Група фахівців з університету США провела нове дослідження, в ході якого вони з'ясували, що ж найбільше впливає на психологічне здоров'я суспільства, а також на їх рівень задоволеності власним життям. Вивчивши необхідну інформацію, вчені склали власну схему, за допомогою якої люди зможуть стати абсолютно щасливими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини