Головна Новини Дозвілля психологія Як не посваритися з близькими на святах - поради психологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не посваритися з близькими на святах - поради психологів

Напередодні свят ми переймаємося через кожну дрібницю та можемо легко зірватися

16 грудня 2020, 07:30
Поділіться публікацією:

Підготовка до Нового року забирає багато сил та часу. Нам хочеться провести свята якнайкраще, тож не дивно, що ми переймаємося через кожну деталь. Інколи доходить до того, що з-за маленької дрібниці ми можемо зірватися на найближчих. Аби цього не було, психологи радять заспокоїти себе та слідувати наступним настановам.

Як не посваритися з близькими на святах - поради психологів

Як не посваритися з сім'єю під час свят. Фото: wmj.ru

1. Виспіться

Невиспана людина стає дратівливою та злою. В такому стані легше розпочати сварку. Аби провести свята з радістю та не витрачати час на поганий настрій, варто слідувати звичайному розпорядку дня. А напередодні Нового року варто поспати кілька годинок аби бадьоро його зустріти.

2. Не беріть на себе всі обов’язки

Неприємно спостерігати як всі довкола відпочивають та чекають новорічного чуда, а ви прибираєте, бігаєте по магазинах та готуєте.

Варто не зациклюватися на ідеальній чистоті. Також, щоб полегшити собі життя, розділіть обов’язки між членами сім’ї. Адже, що може бути кращим, ніж сімейний затишок, створений всіма разом.

3. Не допускайте конфліктів

Якщо вам здається, що хтось робить чи говорить те, що вам не подобається, і ви от-от вибухнете, зупиніться. Порахуйте до 20. Не розпочинайте конфлікт. Не поспішайте відповісти на звинувачення або висувати свої претензії до партнера або члена сім'ї. Краще все обдумати та спокійно розповісти, що вас зачепило.

4. Зустрічайте свята на нейтральній території

Інколи втомлюєшся від домашньої рутини. Адже після кожного свята залишається немитий посуд та прибирання. Тому краще замовити столик в ресторані чи орендовану квартиру. Так ви уникнете нервового зриву та розслабитеся під час свят.

5. Ніяких дієт

Святкові дні самі по собі — великий стрес, тому не варто піддавати свій організм ще більшим навантаженням. Якщо ви хотіли розпочати нове життя з 1 січня та сісти на дієту, почекайте ще деякий час. Для початку варто ввести в раціон більше овочів, зелені, фруктів. Починайте обід з салату, протягом дня їжте горіхи. Ваш організм скаже за це спасибі.

Сайт “Коментарі” бажає отримати максимальну насолоду від зимових свят та рекомендує прочитати, чим корисна червона ікра для імунітету та як вибрати справжню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини