Головна Новини Дозвілля психологія Як говорити з дитиною віком 5-8 років про бідність і бездомність
commentss НОВИНИ Всі новини

Як говорити з дитиною віком 5-8 років про бідність і бездомність

5-8 років - саме час поговорити про голод і бідність зі своєю дитиною, оскільки діти в цьому віці зацікавлені в пошуку вирішення проблем, які бачать

30 грудня 2020, 15:39
Поділіться публікацією:


Як говорити з дитиною  віком 5-8 років про бідність і бездомність

Фото: api.rastimdetey

У дітей шкільного віку буде багато питань: "Як довго там буде жити ця людина? У нього є діти?" Те, що потрібно вашій дитині — це керівництво від вас про те, як думати і ставитися до цієї проблеми.

Як почати говорити про бідність і бездомність 

Піднесіть дану тему природним чином. Якщо ви стикаєтеся з бездомним або бачите сюжет про бідність по телевізору, запитаєте свою дитину: "Як ти думаєш, що означає слово "бідний" і "бездомний"?"

Заохочуйте емпатію. Почніть з того, щоб сказати малюкові: "Я думаю, що це дуже сумно, коли людині ніде жити". Допоможіть дітям подумати про те, що люди можуть відчувати, а не просто розглядати їх як об'єкт, про який потрібно поговорити.

Залучіть свого малюка до благодійної діяльності. Акти доброти і милосердя — відмінний спосіб навчити малюка співпереживання. Якщо ви готуєте їжу для бездомних людей, дозвольте своїй дитині планувати разом з вами меню. Вона може упакувати мішок з одягом, щоб пожертвувати місцевій благодійній організації, і вибрати деякі з іграшок, які може віддати.

Хваліть поведінку малюка. Коли ваша дитина проявляє доброту, скажіть їй, що вона вчинила правильно, і будьте якомога більш конкретною: "Ти дуже щедро поділився своїми яблуками з цією людиною. Я бачила, як він посміхався, і я знаю, що він був щасливий".

Варіанти відповідей на питання про бідність і бездомність 

"Чому у нього немає квартири для життя?"

Дитина шкільного віку не тільки захоче дізнатися "що", але і "як". Будьте чесними і дайте відповідь, наприклад: "Це хороше запитання, але я не знаю точно. Іноді таке трапляється тому, що у людини немає грошей, щоб заплатити за будинок або квартиру". Дитина у віці від 5 до 8 років також готова почути відповідь, в якій підіймаються такі проблеми, як психічне захворювання або інвалідність.

"Що буде, якщо ми втратимо наш будинок?"

Переконайте свою дитину: "У нас є квартира/будинок. Якщо ми коли-небудь втратимо наш будинок, ось що ми будемо робити ... " Поясніть, що ви можете переїхати до родичів, знайти іншу квартиру та ін.

"Чому ти не допоможеш цій людині?"

Ваша дитина може поставити собі питання, чому ви відмовляєтеся давати гроші безхатченку, особливо якщо ви говорите про те, як добре дарувати і віддавати. На це питання психолог пропонує відповісти: "Я не даю цій людині гроші, тому що збираюся зробити пожертвування в організацію, яка піклується про таких людей".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини