Які прилади споживають найбільше електрики

Енергетики назвали найенерговитратніші пристрої в будинках українців

В Україні енергетики просять заощаджувати електрику. Найбільшу кількість енергії споживають такі прилади, як електроплити та кондиціонери. Прості поради допоможуть скоротити споживання та уникнути відключень світла.

Останнім часом українцям дедалі частіше доводиться економити електрику. Причина – часті відключення світла по всій країні. Енергетики радять використовувати менше потужних електроприладів, щоб допомогти зменшити навантаження на енергосистему.

Найбільше електрики споживають прилади, які ми використовуємо щодня: електроплити, кондиціонери, фени, праски та електрочайники. Це означає, що відмова від їхнього частого використання може значно зменшити споживання енергії.

У повідомленні компанії "Київські електромережі" йдеться, що якщо можливо не використовувати потужні прилади, краще за це й не робити. Так, ми можемо зменшити кількість та тривалість відключень електрики.

Порівняно з іншими, електрообігрівачі та пральні машини споживають менше енергії. Це хороші новини для тих, хто хоче бути енергоефективнішим навіть у холодну пору року.

Енергетики також рекомендують використовувати енергозберігаючі лампи, вимикати світло в приміщеннях, що не використовуються, і намагатися використовувати побутову техніку в періоди з найменшим навантаженням на мережу, наприклад, вночі.

Раніше "Коментарі" писали, що вперше за довгий час НЕК "Укренерго" скасовує погодинні відключення протягом дня. У суботу 6 липня графіки відключень електроенергії не діятимуть з 10:00 до 15:00. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький назвав чотири основні чинники, які мають вирішальний вплив на тривалість відключень електроенергії в Україні. За його словами, в Україні середнє споживання електроенергії значно перевищує показники кілька тижнів тому.